ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Фільм Сенцова "Носоріг" отримає з держбюджету 25 млн грн

09.07.2020, 12:40
Фото – фейсбук Олександра Ткаченка
Фото – фейсбук Олександра Ткаченка

Рада з державної підтримки кінематографії ухвалила рішення про фінансування фільму Олега Сенцова “Носоріг” (виробник – ТОВ “Край кінема”). Таке рішення було ухвалено на засіданні 9 липня, повідомляє “Детектор медіа”.

Держкіно надасть державну підтримку на виробництво фільму-переможця третього конкурсного відбору Держкіно “Носоріг” у розмірі 25 млн грн, що становить 50% загальної кошторисної вартості. 

Як нагадує видання,  винести на розгляд питання фінансової підтримки проєкту Олега Сенцова раду просив міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко. “Ви можете сьогодні прийняти історичне рішення – дати можливість Олегу Сенцову поновити свою кінематографічну діяльність”, – сказав Ткаченко на засіданні.

Олег Сенцов подякував Держкіно за підтримку протягом років, які він провів у колонії в РФ за сфальсифікованим звинуваченням. 

“Я дуже радий, що українське кіно існує і що державне фінансування – це відкрита процедура. Я хочу сказати слова подяки за те, що підтримували мене всі ці шість років, я бачив фотографії з плакатами. Я ніколи цього не забуду”, – сказав він. 

У членів Ради з державної підтримки кінематографії були запитання щодо бюджету стрічки, адже він збільшився вшестеро відтоді, як фільм переміг на пітчингу Держкіно. Режисер пояснив це інфляцією та значним зростанням цін. 

За його словами, 5% бюджету на фільм виділить Польський фонд (продюсер Даріуш Яблонський). Свою підтримку також підтвердив німецький фонд. Проєкт подаватимуть на “Єврімаж”.

Режисер також додав, що хоче розпочати знімання не пізніше ніж 1 жовтня, бо події фільму відбуваються восени. “Я б не хотів, щоби через бюрократичні умови зйомки було відкладено ще на рік”, – зазначив він.

Liked the article?
Help us be even more cool!