ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Фігурант справи про вбивство Веремія уклав угоду зі слідством і отримав 3 роки ув'язнення

04.09.2018, 11:21
Фото - Вікторія Рощина / Громадське

3 вересня Дарницький районний суд Києва засудив до трьох років і трьох місяців позбавлення волі Сергія Чемеса, одного з фігурантів справи про катування і вбивства під час подій Майдану, повідомляє Громадське.

Чемес уклав угоду зі слідством про визнання винуватості за всіма статтями, які йому інкримінують. Йдеться про пособництво у викраденні, катуванні майданівців, перешкоджанні мирним зібранням та хуліганство. Йому загрожувало до 10 років позбавлення волі.

Вирок  набере чинності через місяць.

Чемесу зарахують термін, відбутий ним в Ізоляторі тимчасового утримання (ІТТ), а також на нього пошириться так званий закон Савченко (1 рік за два). В ІТТ Чемес перебував протягом 1,5 року.

Тож загалом Чемес відбуде під вартою близько двох місяців.

У прокуратурі наголосили, що чоловік одразу після затримання активно співпрацював зі слідством, давав викривальні покази проти інших фігурантів справи “тітушок”.

Зокрема, його покази стали вагомими для встановлення провини Крисіна, Сєрова, Чередника, Хачатряна.

Також у прокуратурі зазначили, що він безпосередньо не здійснював насильницьких дій стосовно Іваненка та не застосовував зброї до Веремія, а тримав його, поки не підбігли інші “тітушки”. Також Чемес не був раніше судимим та має на утриманні трьох неповнолітніх дітей.

Укладена угода також зобов'язує Чемеса і надалі співпрацювати зі слідством, надавати викривальні покази.

Також під час засідання до Чемеса звернулись потерпілі — Світлана Коротко та Катерина Веремій, попросивши його “усвідомити тяжкість скоєного злочину, більше так не чинити та співпрацювати зі слідством”.

За даними слідства, Сергій Чемес працював у охоронній фірмі Юрія Крисіна “П'ятий регіон”.

Адвокати Чемеса сказали, що не оскаржуватимуть рішення суду.

У справі щодо іншого підозрюваного в цій справі, Юрія Крисіна, оголошена перерва до 12 вересня. Захисники обвинуваченого звернулися до суду із заявою, щодо слухання справи від початку з підготовчого засідання. Тепер він залишається єдиним обвинуваченим у справі. 

Як повідомляв ІМІ, 13 червня 2018 року Апеляційний суд міста Києва змінив вирок Юрію Крисіну, обвинуваченому в причетності до вбивства журналіста газети “Вести” В’ячеслава Веремія, призначивши йому покарання у вигляді позбавлення волі строком на п’ять років.

22 грудня 2017 року Шевченківський районний суд Києва засудив Юрія Крисіна до чотирьох років позбавлення волі з випробувальним терміном два роки за статтею “Хуліганство”. Генеральна прокуратура просила суд про 6-річне ув’язнення для Крисіна.

28 грудня 2017 року Генеральна прокуратура подала апеляційну скаргу на вирок Шевченківського районного суду Києва.

Журналіст газети “Вести” В’ячеслав Веремій був жорстоко побитий тітушками і отримав смертельне вогнепальне поранення в ніч з 18 на 19 лютого 2014 року на перехресті вулиць Володимирської та Великої Житомирської у Києві. В’ячеслав помер у лікарні швидкої допомоги. Одним із нападників, який бив битою Славу, виявився 41-річний спортсмен Юрій Крисін.

Liked the article?
Help us be even more cool!