ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Фейсбук заблокував акаунт фейкового журналіста Радіо Свобода

13.02.2020, 12:24
Фото – nur.kz
Фото – nur.kz

Компанія Facebook заблокувала обліковий запис користувача "Тараса Павленка", який видавав себе за кореспондента Радіо Свобода, повідомляє російська служба Радіо Свобода

Уперше про те, що "Тарас Павленко" видав себе за журналіста Радіо Свобода стало відомо у 2016 році. Тоді на сторінці "Інтерв'ю з Павленком" у фейсбуці було опубліковано розмову з членом Меджлісу кримсько-татарського народу Ескендером Барієвим.

"Оглядач The New York Times Бен Німмо в розслідуванні на сайті Graphika.com звертає увагу на запитання, які "журналіст" ставить Барієву. Зокрема, це питання про ставлення кримських татар до проросійськи налаштованих груп в окупованому Криму та українського праворадикального руху "Правий сектор". У Росії його визнано екстремістським. Барієв у розмові з "журналістом" звинуватив проросійськи налаштованих кримчан у переслідуванні кримських татар у 1944 році і додав, що "Крим буде або кримсько-татарським, або безлюдним", – пише видання.

Ця стаття "Павленка" не отримала великого поширення, але за кілька днів після публікації у фейсбуці вона була частково передрукована на сайті kryminfo.net.

Як повідомляв ІМІ, 12 лютого компанія Facebook повідомила про видалення мережі акаунтів та груп, пов’язаної з російськими спецслужбами, яка працювала здебільшого в Україні, а також у сусідніх країнах. 

Цю мережу створили для незаконного втручання у внутрішні справи інших країн, насамперед України. У компанії наголосили, що не хочуть, аби їхні соцмережі використовували для маніпулювання людьми.

Так, до російської мережі входили 78 акаунтів у фейсбуку, 11 сторінок, 29 груп та чотири облікові записи в інстаграмі.

Згідно з повідомленням Радіо Свобода, акаунт "Павленка" – один із 78, заблокованих соцмережею за іноземне втручання в справи інших держав.

Liked the article?
Help us be even more cool!