ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Facebook видалив акаунти, через які російські спецслужби поширювали дезінформацію про Україну

12.02.2020, 16:33
Фото – techjuice.pk
Фото – techjuice.pk

Компанія Facebook повідомила про видалення мережі акаунтів та груп, пов’язаної з російськими спецслужбами, яка працювала здебільшого в Україні, а також у сусідніх країнах. Про це йдеться в заяві Facebook від 12 лютого, повідомляє Громадське радіо.

Цю мережу створили для незаконного втручання у внутрішні справи інших країн, насамперед України. У компанії наголосили, що не хочуть, аби їхні соцмережі використовували для маніпулювання людьми.

Так, до російської мережі входили 78 облікових записів Facebook, 11 сторінок, 29 груп та чотири облікові записи в Instagram.

Люди, які стояли за цими акаунтами, вдавали із себе місцевих, використовуючи фальшиві дані.

Після розслідування у Facebook дійшли висновку, що це скоординована робота з поширення неправдивої інформації, пов’язана з російськими військовими розвідувальними службами.

Ця мережа поширювала контент російською, українською та англійською мовами про місцеву політику, громадських діячів, нібито зливи зі Служби безпеки України, пов’язані з “етнічною напругою” в Криму та падінням “боїнга” MH17 на Донбасі. Деякі з цих людей називали себе журналістами й намагалися зв’язатись із політиками, громадськими діячами та журналістами.

Liked the article?
Help us be even more cool!