ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Фейсбук видалив протрампівську групу, яку вели з України

24.09.2019, 14:00
Фото – ms.detector.media
Фото – ms.detector.media

Фейсбук заблокував популярну групу “Я люблю Америку” (I Love America), яку вели менеджери з України. Ця фейсбук-група агітувала за Дональда Трампа. Про це повідомляє Media Sapiens із посиланням на Washington Post та Popular Information.

Фейсбук-група публікувала вірусний контент, який отримував більшу популярність, ніж дописи топових американських ЗМІ. Група мала 1,1 млн підписників. Десять її менеджерів – з України. Також по одному редактору було з Казахстану, Франції і США.

“Вебсайт, який раніше був прив’язаний до цієї фейсбук-сторінки, зареєстрований на Андрія Зюзікова – онлайн-стратега з Одеси… І якщо у 2017 році ця сторінка фокусувалася на патріотизмі, то останніми місяцями вона почала активно просувати пропагандистські дописи за Трампа”, – пише видання.

Крім того, ці меми були паралельно опубліковано на інших сторінках, які підтримують президента США Дональда Трампа. Одна з них – “Боже благословення Дональду та Меланії Трамп, Боже благословення Америці”. Всі ці сторінки були створені за останні декілька місяців і велися менеджерами з України.

“Сторінка “Я люблю Америку” – лише верхівка айсберга. Існує складна мережа сторінок Facebook, якими керують люди в Україні і які збирають велику аудиторію, публікуючи меми про патріотизм, Ісуса та милих собак. Зараз ці сторінки використовуються для переспрямування широкої аудиторії в русло пропаганди за Трампа. Ці сторінки також активні в соціальній мережі Instagram, яка належить Facebook”, – повідомляє видання.

Воно також виявило, що ця мережа сторінок транслювала меседжі, які поширювало свого часу російське “Агентство інтернет-досліджень” (IRA) — “фабрика тролів” із Санкт-Петербурга.

Взаємодія користувачів з контентом групи “Я люблю Америку” була більшою за топові американські ЗМІ: USA Today, Los Angeles Times, Buzzfeed News. Це дані Crowdtangle – компанії із соціальної аналітики, що належить Facebook

Компанія Facebook спочатку відповіла Popular Information, що зазначені групи не порушують її правил і не є “скоординованою неправдивою поведінкою”. Утім, після виходу статті групу все ж заблокували, посилаючись на порушення правил щодо спаму та фальшивих облікових записів, пише Washington Post.

Як повідомляв ІМІ, 16 вересня Facebook призупинив в Україні діяльність акаунтів і груп, які вели скоординовані кампанії з дезінформації. Серед видалених сторінок виявилися акаунти видань Hyser, Znaj.ua, Politeka, які тепер недоступні. Розкручувала ці сторінки київська фірма Pragmatico.

Liked the article?
Help us be even more cool!