ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Facebook знає місцеперебування користувачів навіть за вимкнутої геолокації

18.12.2019, 13:18
Фото – dpa / dw
Фото – dpa / dw

Facebook підтвердив, що може визначити перебування користувачів, навіть якщо вони заборонять таку можливість. Про це йдеться в листі компанії сенаторам США, повідомляє “Детектор медіа” з посиланням на Channel News Asia.

У соцмережі пояснили, що знання координат користувача дає вигоду для показу реклами. Також це допомагає в боротьбі з хакерами, кажуть у Facebook.

Зокрема, Facebook вдається визначити місце перебування користувача за підказками, які він залишає. Це, наприклад, GPS-координати в завантажених ним фото або повідомлення друзям про те, у якому він зараз місці.

Користувачі також діляться адресою доставлення покупок. Додаткову інформацію про місце перебування користувача дає його поточна IP-адреса.

“Можливості вийти немає. Немає контролю за своєю персональною інформацією. Це великі техногіганти. І тому Конгрес повинен вжити заходів”, – так відреагував на цю інформацію сенатор Джош Хоулі у своєму твітер-акаунті.

У соцмережі розповіли про стеження за координатами користувачів у відповідь на запит двох сенаторів США. Там сказали, що можливість відстежувати локацію людей, навіть якщо вони заборонили в налаштуваннях це робити, дозволяє поліпшити рекламні пропозиції і боротьбу з хакерами. Наприклад, якщо користувач живе в Європі, а в його акаунт заходять з Африки, це може свідчити про злам його сторінки.

Як повідомляв ІМІ, у першій половині 2020 року Facebook запустить в Україні фактчекінгову програму та позначатиме маніпуляції в стрічці новин.

Liked the article?
Help us be even more cool!