ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Facebook заблокував допис експерта ІМІ про Шарія

20.08.2020, 13:02

Соціальна мережа Facebook заблокувала допис журналіста, аналітика ІМІ Олексія Братущака про виступ проросійського політика, блогера Анатолія Шарія на державному телеканалі "Білорусь-1". 

Як повідомила соцмережа, допис заблоковано, оскільки він “порушує наші Стандарти спільноти щодо пропаганди ненависті й образ”.

У дописі Олексій написав, що в сюжеті на державному каналі "Білорусь-1" виступали проросійські експерти, які є постійними коментаторами на “каналах Медведчука”.

“Білорусам підвезли експертів. Пропагандисти, які залишаються працювати на держканалах Білорусі, видали сюжет про Україну. Як нам тут погано живеться після Майдану) У сюжеті – три експерти. Головний – Шарій, другий – Руслан Бортник (це помічник регіонала-втікача Вадіма Колєсніченка), третя – Олена Дяченко. Усі троє – завсідники медведчуківських телеканалів. Медійна русня. Реально виходить "українське дежавю". Вмикаєш "Білорусь-1", а таке враження наче Вєдмєдчук-ТБ дивишся) От цікаво: цей сюжет – це вже справа рук гастарбайтерів з Росії? Чи медведчуківські медійники таки поїхали на заробітки?” – йшлося в заблокованому дописі.

Експерт повідомив, що не погодився з висновком Facebook. Але вже за п'ять хвилин надійшло нове повідомлення від соцмережі, що додаткова перевірка залишила “вирок” чинним.

Олексій Братущак не відкидає, що на його допис соцмережі поскаржилися прихильники Шарія. За його словами, щоразу, коли Шарій згадував його у своїх відеоблогах, він одразу отримував повідомлення від прихильників проросійського політика.

“Хоч Facebook і не розкриває механізми роботи своїх алгоритмів, але ми знаємо, що для перевірки дописів мають бути скарги. Краще – масові скарги. А тепер уявіть: хтось із друзів Шарія образився на мій допис і давай скаржитися Facebook на пропаганду ненависті. І таких "хтось" могло бути чимало. І всі ці люди натискали кнопочку "пропаганда ненависті" на зображення Шарія. Епічні молодці)” – написав Братущак.

Liked the article?
Help us be even more cool!