ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Facebook видалив мережу прихильників Трампа в Румунії, які поширювали теорії змови

10.08.2020, 13:30
Фото – ВВС
Фото – ВВС

Компанія Facebook видалила мережу акаунтів з Румунії, які підтримували Дональда Трампа. Усього видалили 35 акаунтів у Facebook та 88 акаунтів в Instagram, повідомляє MediaSapiens із посиланням на Reuters.

Учасники мережі видавали себе за американців. Контент акаунтів мав показати, що афроамериканці підтримують політику президента США. Також у мережі були консерватори та прихильники товариства QAnon, що поширює теорії змови.

У Facebook зазначають, що мережа мала відносно небагато прихильників – 1600 підписників у Facebook та 7200 в Instagram.

За даними керівника політики безпеки Facebook Натаніеля Глейхера, компанія не має даних про те, якими мотивами керувалися члени мережі. Тому серед них не варто відкидати ані грошової винагороди, ані ідеологічних причин. 

У неурядовій організації Atlantic Council зауважують, що деякі акаунти поширювали контент зі сторінки Трампа, інші поширювали фейки про те, що Трамп веде боротьбу проти демократів, які співпрацюють з дияволом. Такі тези поширювали прихильники QAnon. Однак встановити зв’язки мережі з конкретними особами чи компаніями не вдалось.

Нагадаємо, Верховний суд Бразилії зобов'язав компанії Facebook і Twitter видалити в соцмережах акаунти кількох прихильників президента Бразилії Жаїра Болсонару. Зокрема, заблоковано сторінки колишнього депутата Роберту Джефферсона, бізнесменів Лусіану Ханга і Едгара Корони, а також ультраправої політичної активістки Сара Вінтер. Загалом це 16 облікових записів Twitter і 12 облікових записів Facebook.

Фото: Unsplash

Liked the article?
Help us be even more cool!