ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Після штрафу у $368 тис Facebook заблокував сторінки прихильників президента Бразилії

03.08.2020, 12:27
Фото - фейсбук Жаїра Болсонару
Фото - фейсбук Жаїра Болсонару

Після штрафу у 368 тисяч доларів Facebook вимушено заблокував для користувачів зі всього світу сторінки 12 головних прихильників президента Бразилії Жаїра Болсонару, які поширювали фейки. 

Про це повідомляє Інтерфакс-Україна з посиланням на BBC News.

Цих людей обвинуватили в розповсюдженні фейкових новин про суддів. У травні суд постановив заблокувати 12 профілів у фейсбуці і 16 - в твіттері. Серед них глава президентської партії Роберту Джефферсон і відомий бразильський бізнесмен Лусіану Ханг.

Раніше Facebook відмовився виконувати рішення суду. Керівництво компанії назвало його загрозою для свободи слова і буде оскаржувати в суді.

Верховний суд Бразилії 31 липня оштрафував Facebook за відмову заблокувати зазначені сторінки в усьому світі. Зараз доступ до них закритий тільки на території Бразилії. Штраф склав 1,92 мільйона реалів (близько $ 368 тисяч). Він буде рости на 100 тисяч реалів щодня за невиконання.

У липні Facebook заблокував в Бразилії кілька десятків сторінок у фейсбук та інстаграмі. Блокування пояснили тим, що власники користувалися вигаданими іменами і видавали себе за журналістів і ЗМІ. Нібито ці сторінки пов'язані зі співробітниками адміністрації Болсонару, його синами Едуарду, Флавіу й іншими.

Liked the article?
Help us be even more cool!