ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Facebook видалив фейкові акаунти через публікації про вибори в США

23.09.2020, 13:00
Фото – doblellave.com
Фото – doblellave.com

Соціальна мережа Facebook видалила облікові записи двох структур Китаю і Філіппін, які розміщували інформацію про політику, зокрема про вибори в США. Про це йдеться в пресрелізі компанії, повідомляє Інтерфакс-Україна.

“Ми прибрали дві окремі структури (їхні акаунти. – Ред.) за порушення нашої політики щодо неавтентичної скоординованої поведінки. Одна з цих структур – з Китаю, друга – з Філіппін”, – йдеться в пресрелізі Facebook.

За даними компанії, “за порушення політики проти іноземного або урядового втручання” також ліквідовано 155 акаунтів, 11 сторінок, дев'ять груп у Facebook і шість акаунтів в Instagram.

Зокрема, Facebook зафіксував “кілька спалахів” активності з боку фейкових акаунтів, власники яких видавали себе за жителів тієї країни, на яку спрямована їхня діяльність. Так, вони “розміщували повідомлення в групах, розширювали свій власний контент, ставили лайки й коментували повідомлення інших людей, особливо ті, що стосувалися морської активності в Південно-Китайському морі, наприклад про кораблі ВМС США”.

Крім того, ці особи “публікували контент як на підтримку, так і проти кандидатів у президенти (США. – Ред.) Піта Буттіджича, Джо Байдена і Дональда Трампа”. Водночас компанія стверджує, що діяльність фейкових акаунтів щодо США не була успішною і не отримала підтримки користувачів Facebook.

Що стосується Південно-Східної Азії, там зафіксована найбільша активність фейкових акаунтів. Вони публікували китайською, філіппінською та англійською мовами коментарі до міжнародних новин, зокрема про інтереси Пекіна в Південно-Китайському морі, справи Гонконгу, а також вибори на Філіппінах.

Як зазначають у Facebook, незважаючи на те, що залучені до цієї активності спробували приховати свої особи, під час розслідування з'ясувалося, що вони пов'язані з китайською провінцією Фуцзянь.

Як повідомляв ІМІ, Facebook повідомив, що “обмежить обіг контенту”, якщо вибори в США призведуть до заворушень.

Соціальна мережа Facebook повідомила, що за тиждень до виборів президента США в соцмережі не можна буде розміщувати рекламні оголошення політичного характеру.

Liked the article?
Help us be even more cool!