ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Facebook видалив 790 груп, які підтримують Трампа та поширювали теорії змови

20.08.2020, 12:05
Фото – likeni
Фото – likeni

Соціальна мережа Facebook видалила 790 груп, 100 сторінок і заблокувала 300 хештегів у Facebook та Instagram, які пов’язані з прихильниками теорій змови QAnon та підтримують президента США Дональда Трампа. Про це повідомляється в блозі компанії, повідомляє MediaSapiens.

Такий крок збігається із запровадженням у Facebook нової політики модерації контенту. Соцмережа попереджає, що видалятиме контент, який закликає до насильства.

“Ми видаляємо контент, який пропагує насильство. Також ми забороняємо об’єднуватися в організації, головною місією є заклики до насильства”, – йдеться в блозі.

Водночас у компанії помічають зростання кількості ультраправих груп, які закликають узятися до зброї. Особливо небезпечними є заклики QAnon до громадянської війни в США, а також масове поширення фейків під час пандемії коронавірусу.

Facebook дозволить публікувати цим групам контент, поки вони не порушуватимуть правил. У протилежному разі соцмережа видалятиме акаунти, заборонятиме їм збір коштів, знижуватиме їхній рейтинг у стрічці новин, не дозволятиме використовувати майданчики для монетизації і зменшувати кількість пошукових хештегів.

Нагадаємо, Facebook видалила мережу акаунтів з Румунії, які підтримували Дональда Трампа. Усього видалили 35 акаунтів у Facebook та 88 акаунтів в Instagram. Учасники мережі видавали себе за американців. Контент акаунтів мав показати, що афроамериканці підтримують політику президента США. Також середів мережі були консерватори та прихильники товариства QAnon, що поширює теорії змови.

 

Liked the article?
Help us be even more cool!