ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Facebook про блокування акаунтів українських користувачів: Однієї скарги досить

21.04.2021, 18:10
Фото – Reuters / BBC
Фото – Reuters / BBC

У компанії Facebook, пояснюючи блокування українських профілів у соцмережі, послалися на її стандарти спільноти. 

Про це повідомляє Радіо Свобода з посиланням на відповідь речника компанії Міхала Грегорчика на їхній запит.

“Люди можуть скаржитися на контент, який потенційно порушує (правила спільноти), в тому числі сторінки, групи, профілі, поодинокі дописи та коментарі. Ми також застосовуємо технологію штучного інтелекту, аби знайти контент, який порушує правила, до того, як люди нам про нього повідомлять. Якщо ми дійдемо висновку, що контент порушує стандарти, ми видаляємо його з платформи”, – йдеться у відповіді.

Серед інших наслідків за порушення стандартів спільноти речник Facebook назвав попередження за перший інцидент або тимчасове чи постійне блокування користувача в разі повторних порушень.

“Однієї скарги достатньо, щоб видалити контент, якщо він суперечить нашій політиці. Ми не видаляємо контент тільки тому, що на нього скаржилися певну кількість разів. Натомість ми застосовуємо наші стандарти спільноти й видаляємо контент, тільки якщо він їх порушує”, – стверджує Грегорчик.

Водночас він зазначив, що алгоритм виявлення порушень Facebook може хибити.

“Ми знаємо, що не завжди маємо рацію, коли вирішуємо щось видалити. Якщо користувачі вважають, що видалена інформація не порушує стандарти спільноти, у більшості випадків вони можуть звернутися до нас і подати запит на перегляд. Якщо ми виявимо, що припустилися помилки, одиниця контенту буде відновлена”, – зазначив він.

Запит стосувався, зокрема, тимчасового блокування акаунтів українського журналіста Андрія Яніцького та медіаексперта Олександра Глущенка.

Яніцький втратив доступ до свого профілю на початку квітня: соцмережа зажадала від нього підтвердити свою особу, інакше сторінку могли видалити протягом місяця. Згодом доступ до акаунту відновили. Глущенко був заблокований на 30 днів 19 квітня. Обидва пов’язують блокування зі скоординованими бот-атаками.

Liked the article?
Help us be even more cool!