ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Facebook двічі за два тижні блокував профіль журналіста Андрія Яніцького

14.04.2021, 12:42
Фото – фейсбук Андрія Яніцького
Фото – фейсбук Андрія Яніцького

Соціальна мережа Facebook вдруге за два тижні заблокувала профіль журналіста, ведучого “Еспресо ТБ”, очільника Центру журналістики Київської школи економіки Андрія Яніцького. Про це він повідомив “Детектору медіа”.

“Фейсбук знов заблокував мій акаунт. Я, звісно, знов звернувся по допомогу всюди, де можна, але поки що немає жодної відповіді. У самому фейсбуці пишуть, що треба підтвердити свою особу, але як це зробити – не розумію: немає жодної кнопки, яка б дозволила це зробити”, – розповів Яніцький. 

Журналіст зазначив, що профіль, ймовірно, знову атакували боти через його громадську активність. Андрій Яніцький виступає проти забудови Совських ставків у Києві.

“Наразі я думаю над розвитком альтернативної платформи (ютубу), оскільки фейсбук виявився ненадійним та не захищає своїх користувачів від атак ботів”, – додав він.

Пізніше журналіст повідомив, що його фейсбук-акаунт став доступним за кілька годин після блокування. 

“Сьогодні мій акаунт у фейсбуці був заблокований упродовж чотирьох годин. Це вже друге блокування протягом короткого періоду часу. До того за всі роки я ніколи не стикався з блокуванням у фейсбуці. Пов'язую ці бани зі скаргами на мій профіль з боку людей орендаря-забудовника Совських ставків у Києві, депутата міської ради від ЄС Ігоря Баленка. Чому я так думаю. Тому що серія банів у фейсбуці дивним чином почалася після того, як я активно виступив проти забудови Совських ставків. Я розумію, що соцмережа не банить за такі пости сама по собі. Але, виявляється, вона не дуже захищає від фейкових скарг на профіль”, – написав Яніцький.

Він також закликав приєднуватися до нього в інших соціальних мережах, наприклад у Twitter, на випадок чергового блокування у фейсбуці.

Нагадаємо, увечері 3 квітня соцмережа Facebook заблокувала профіль журналіста Андрія Яніцького. Він не міг скористатися платформою та месенджером, а його сторінка в соцмережі була недоступна. Яніцький вважає, що за замовленням забудовника Совських ставків на його сторінку могли масово скаржитися, що й призвело до блокування.

Уже 4 квітня сторінку було розблоковано завдяки розголосу та сторонній допомозі, але журналіст не відкидав, що на неї продовжать скаржитись.

Liked the article?
Help us be even more cool!