ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Facebook планує запустити спецверсію Instagram для дітей

19.03.2021, 13:21
Фото – baaz.com
Фото – baaz.com

Компанія Facebook хоче створити спеціальну версію Instagram для користувачів віком до 13 років. Про це йдеться у внутрішньому листуванні співробітників компанії, повідомляє ZN.ua з посиланням на BuzzFeed.

Наразі політика безпеки соцмережі забороняє користуватися нею дітям, молодшим за 13 років.

У листі йдеться про те, що Instagram поставила в список першочергових пріоритетів розроблення посилення надійності та безпеки для підлітків, а також створення спеціальної версії застосунку, в якій можуть реєструватися малолітні діти.

Займатиметься роботою голова Instagram Адам Моссері й віцепрезидент Павні Діванджі. До цього Діванджі працювала в Google, де займалася напрямом, пов'язаним з роботою з дітьми, зокрема YouTube Kids.

Внутрішнє повідомлення про створення спеціальної версії застосунку для дітей з'явилося незабаром після того, як Instagram вирішила заборонити дорослим писати підліткам, які на них не підписані. У такий спосіб у соцмережі вирішили боротися за безпеку неповнолітніх користувачів.

У невеликому інтерв'ю BuzzFeed Моссері заявив про те, що “ми знаємо, що дедалі більше і більше дітей хочуть користуватися застосунками на зразок Instagram”. Визначити, чи виповнилося їм уже 13 років, важко, оскільки в багатьох країнах документи, що засвідчують особу, видають набагато пізніше.

“На нас чекає багато роботи. Але частина рішення – створення версії Instagram для молодих людей і дітей, у якій у батьків залишиться контроль. Це одна з речей, над розробленням яких ми працюємо”, – додав Моссері. За його словами, проєкт все ще залишається на ранній стадії розроблення і “детального плану” в Instagram поки немає.

Як повідомляв ІМІ, соцмережа Instagram заборонить дорослим користувачам писати незнайомим підліткам в особисті повідомлення.

Liked the article?
Help us be even more cool!