ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Instagram обмежить листування дорослих з незнайомими підлітками

17.03.2021, 12:50

Соцмережа Instagram заборонить дорослим користувачам писати незнайомим підліткам в особисті повідомлення. Про це повідомляється в блозі компанії, повідомляє 24 канал

Нововведення використовуватиметься в межах нової політики безпеки сервісу.

За новими правилами дорослі зможуть написати повідомлення тільки тим неповнолітнім, які підписані на них. У разі спроби написати незнайомому підлітку сервіс сповістить про те, що повідомлення не доставлено.

Водночас у компанії зазначили, що це працюватиме тільки в тому разі, якщо і в дитини, і в того, хто їй пише, буде встановлений реальний вік. Наразі багато неповнолітніх у налаштуваннях надають несправжні дані, щоб уникнути обмежень щодо контенту, який вони можуть бачити. Окрім того, офіційно зареєструватись у мережі можливо тільки з 13 років, повідомляє Суспільне з посиланням на ВВС.

Також дорослі, які пишуть неповнолітнім, часто занижують свій вік.

У зв'язку з цим Instagram заявив, що розробляє “нову технологію штучного інтелекту та машинного навчання”, щоб допомогти розв'язати проблему перевірки віку, особливо у випадках, коли власники акаунтів не були чесними.

Також платформа почне попереджати неповнолітніх про підозрілу поведінку з боку сторонніх осіб. Наприклад, якщо дорослий користувач часто підписується на інших підлітків.

Окрім того, соцмережа пропонуватиме неповнолітнім робити акаунти “приватними”.

“Якщо підліток не вибирає “приватний” під час реєстрації, ми надсилаємо їм повідомлення згодом, висвітлюючи переваги приватного облікового запису та нагадуючи їм перевірити свої налаштування”, – зазначили в компанії.

Нову опцію побудовано на прогнозуванні віку користувачів з використанням штучного інтелекту і нейромереж. 

Оновлення планують на березень. Перелік країн, у яких відбудеться запуск, не називають.

Liked the article?
Help us be even more cool!