ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Facebook не може припинити спроби втручання РФ у вибори в США – Цукерберг

29.10.2020, 12:47
Фото – thenextweb.com
Фото – thenextweb.com

Соціальні мережі в США, зокрема Facebook, не можуть перешкодити спробам втручання Росії в американські президентські вибори.

Про це заявив 28 жовтня засновник компанії Марк Цукерберг під час слухань у Сенаті США, повідомляє Інтерфакс-Україна.

“Ми не можемо зупинити такі країни, як Росія, від спроб втрутитись у вибори”, – заявив Цукерберг.

“Але ми створили системи, які забезпечують можливість набагато швидшого виявлення випадків, коли вони роблять спроби (втручання у вибори)”, – додав він, зазначивши, що це має вселити в жителів країни “високий ступінь довіри”.

Водночас Цукерберг наголосив, що лише уряд США може “за допомогою відповідних важелів дати відсіч” спробам російського втручання.

Нагадаємо, у вересні компанія Facebook за наведенням ФБР видалила мережу акаунтів і сторінок, що мають стосунок до РФ та Агентства інтернет-досліджень. За даними Facebook, творці мережі намагалися вселити аудиторії радикально ліві погляди та оприлюднювали критику на адресу і кандидата від республіканців на майбутніх виборах президента Дональда Трампа, і його суперника від демократів, колишнього віцепрезидента США Джо Байдена.

У жовтні минулого року Цукерберг заявляв, що Росія, Іран та Китай роблять спроби з впливу на вибори 2020 року.

“На сьогодні ми бачимо, як Росія, Іран і Китай все активніше, використовуючи дедалі витонченіші тактики, намагаються втрутитись у вибори”, – сказав Цукерберг в інтерв'ю телеканалу NBC News, кажучи про президентську кампанію 2020 року.

Вибори в США відбудуться 3 листопада. За посаду президента ведуть боротьбу представник республіканців президент США Дональд Трамп і кандидат від демократів Джо Байден.

Liked the article?
Help us be even more cool!