ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Facebook видалив пост посла України, який розкритикував слова Путіна (оновлено)

13.07.2021, 16:20
Фото – Андрій Дубчак / Радіо Свобода
Фото – Андрій Дубчак / Радіо Свобода

Соціальна мережа Facebook видалила пост посла України в Чеській Республіці Євгена Перебийноса, в якому він критично висловився щодо слів президента Росії Володимира Путіна про “один народ”, повідомляє Суспільне.

Як написав дипломат, соцмережа визнала пост посла таким, що порушує правила щодо заборони мови ворожнечі та заборони заяв, коли окрема група людей описується як неповноцінна відносно інших.

“Видалили мій пост. Цікаво, яке слово з нього суперечить правилам і розпалює ненависть? Адже я нікого не назвав прямо. Але "вони" розуміють, що “вони” – це “вони”)” – зазначив Перебийніс.

Фото Суспільне

У своєму попередньому дописі дипломат написав: “Який один народ? Які брати? Судячи з того, як цілеспрямовано і холоднокровно вони нас знищували протягом кількох століть, то ми навіть не родичі. Родичів нормальні люди не вбивають”.

Пізніше Facebook повернув видалений допис Євгена Перебийніса та вибачився. "Фейсбук повернув мій пост на місце. Пишуть, що не так зрозуміли», - написав посол і подякував усім за підтримку.
У дописі від оператора в 16.28 13 липня зазначено: "Вибачте, ми не так вас зрозуміли", повідомляє Укрінформ.

Нагадаємо, президент РФ Володимир Путін написав статтю про історію України, в якій “пояснив” власні слова про те, що українці та росіяни – це один народ.

Liked the article?
Help us be even more cool!