ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Facebook і Google створюють безпрецедентну загрозу правам людини – Amnesty International

21.11.2019, 11:30
Фото – picture-alliance / dpa / J. Stratenschulte
Фото – picture-alliance / dpa / J. Stratenschulte

Правозахисна організація Amnesty International заявляє, що спостереження за мільярдами інтернет-користувачів з боку Facebook і Google створює безпрецедентну загрозу правам людини. Про це йдеться у звіті Amnesty International, повідомляє Радіо Свобода

Організація закликала технологічні компанії змінити принципи своєї бізнес-моделі.

У дослідженні йдеться, що бізнес-модель Facebook і Google за своєю суттю не відповідає праву на приватність і створює систематичну загрозу низці прав людини, включно з правом на свободу думки та її висловлення і правом на рівність та відсутність дискримінації.

“Google та Facebook домінують у нашому сучасному житті, накопичуючи безпрецедентну владу над цифровим світом за допомогою збору й монетизації персональних даних мільярдів людей. Їхній прихований контроль над нашим цифровим життям підриває найбільшу суть приватності й визначає виклики для прав людини в нашу еру”, – заявив генеральний секретар Amnesty International Кумі Найду.

За його словами, “щоб захистити наші ключові людські цінності в цифрову епоху – гідність, автономність, приватність, – потрібно радикально переглянути шлях, яким ідуть компанії Big Tech”.

Технічні гіганти пропонують свої сервіси мільярдам користувачів безкоштовно. Натомість люди платять за послуги інтернет-компаній своєю персональною інформацією.

В Amnesty International нагадали про скандал навколо компанії Cambridge Analytica, “який показав, наскільки легко інформацію про людину можуть використати не за призначенням непередбачуваним шляхом для маніпуляції нею та впливу”. У 2018 році компанію звинувачували у зловживанні особистими даними десятків мільйонів користувачів соціальної мережі Facebook для втручання у вибори Президента США на користь Дональда Трампа.

Liked the article?
Help us be even more cool!