ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Facebook хоче укласти мирову угоду в справі про витік даних

29.08.2022, 11:31
Фото – AP
Фото – AP

Американська корпорація Meta Platforms, до структури якої належить соцмережа Facebook, досягла попередньої угоди в судовому процесі, що триває вже кілька років, про неправомірне передання особистих даних користувачів, зокрема консалтинговій компанії Cambridge Analytica, повідомляє DW

Так, до суду Сан-Франциско 26 серпня внесли проєкт “принципової мирової угоди”, водночас Facebook запитав відтермінування на 60 днів для остаточного її доопрацювання.

У клопотанні не розкриваються деталі угоди, зокрема сума компенсації.

Нагадаємо, в березні 2018 року навколо Facebook виник скандал, коли з’ясувалося, що раніше британська компанія Cambridge Analytica через свій застосунок у соцмережі зібрала дані 87 млн користувачів соцмережі і передавала їх третім особам. Зокрема, ймовірно, передвиборному штабу 45-го президента США Дональда Трампа, який використовував їх для політичної реклами. Крім того, особисті дані використали й під час кампанії з виходу Великобританії з ЄС.

Під час скандалу главі Facebook Марку Цукербергу довелося двічі виступити на слуханнях у Конгресі США. У липні 2019 року Facebook домовилася про виплату в США штрафу в розмірі 5 мільярдів доларів унаслідок скандалу навколо Cambridge Analytica. Це рекордний штраф, який коли-небудь стягували з компанії за порушення правил зберігання особистої інформації клієнтів, і один з найбільших серед колись призначених урядом США, повідомила Федеральна торгова комісія США (FTC).

Крім того, федеральна влада США доручила незалежній контрольній інстанції перевірити дії Facebook щодо особистих даних користувачів. У вересні Цукерберга та гендиректорку компанії Шеріл Сандберг опитають в американському суді. 

Соціальна мережа Facebook налічує близько 2 мільярдів користувачів у всьому світі. У липні компанія повідомила про перше у своїй історії скорочення виторгу.

У жовтні 2021 року генпрокурор міста Вашингтон (округ Колумбія) Карл Расін вніс Марка Цукерберга до позову про захист прав споживачів проти Facebook, пов’язаного з продажем персональних даних користувачів соцмережі компанії Cambridge Analytica.

Liked the article?
Help us be even more cool!