ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Цукерберг став відповідачем за позовом у справі Cambridge Analytica

21.10.2021, 12:07
Фото – AP
Фото – AP

Генпрокурор міста Вашингтон (округ Колумбія) Карл Расін вніс Марка Цукерберга до позову про захист прав споживачів проти Facebook, пов’язаного з продажем персональних даних користувачів соцмережі компанії Cambridge Analytica.

Про це генеральний прокурор повідомив на офіційній твіттер-сторінці 20 жовтня, передає Укрінформ.

“Я щойно додав Марка Цукерберга як відповідача в моєму позові проти Facebook. Наше поточне розслідування показало, що він особисто брав участь в ухваленні рішень, пов'язаних з Cambridge Analytica, а також нездатністю Facebook захищати дані користувачів”, – написав він.

Генпрокурор нагадав, що його офіс сформував позов проти соцмережі 2018 року і відтоді розглянуто сотні тисяч сторінок документів у межах судового процесу.

“Цей позов стосується захисту даних половини всіх жителів округу (Колумбія. – Ред.), а також десятків мільйонів людей у всій країні. Ми дуже серйозно ставимося до свого зобов’язання розслідувати правопорушення, і Facebook також має серйозно ставитися до своєї відповідальності щодо захисту користувачів”, – зауважив генпрокурор Вашингтона.

Нагадаємо, в березні 2018 року навколо Facebook виник скандал, коли з’ясувалося, що раніше компанія Cambridge Analytica через свій застосунок у соцмережі збирала дані користувачів. Передбачалося, що ці дані могли бути використані під час виборчої кампанії в США у 2016 році та референдуму про вихід Великої Британії з Євросоюзу. Cambridge Analytica могла отримати дані загалом 87 млн користувачів соцмережі.

Liked the article?
Help us be even more cool!