ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Естонська психіатриня за пляшку алкоголю та хабар дала росіянам довідку про звільнення від іспиту з держмови

В Естонії психіатриня Ризького центру психіатрії та наркології взяла хабар у 400 євро та пляшку алкоголю за довідку для росіян, які не хотіли здавати державний іспит з естонської, повідомляє ERR.

В Антикорупційному відомстві зазначили, що внаслідок протиправної діяльності лікарки двоє пацієнтів отримали медичні висновки, які звільнили їх від перевірки на знання державної мови за станом здоров'я.

Слідчі Бюро із запобігання та боротьби з корупцією підтвердили: такий висновок був необхідний для надання в Управління у справах громадянства та міграції отримати постійний дозвіл на проживання в Латвії.

Бюро щодо запобігання та боротьби з корупцією за даними фактами розпочало кримінальний процес за частиною першою статті 326_2 Кримінального закону Латвії - "Протиправна вимога та прийняття благ".

Лікарці загрожує позбавлення волі терміном до трьох років або короткочасним позбавленням волі, чи примусовими роботами, чи штрафом.

Інші учасники цього процесу проходять у справі як свідки.

Як повідомляв ІМІ, у квітні 2024 року Поліція безпеки Естонії (КаПо) попередила осіб, які допомагають жителям країни отримати доступ до заборонених російських телеканалів, про можливе кримінальне переслідування.

Liked the article?
Help us be even more cool!