ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Поліція Естонії попередила про відповідальність за надання доступу до забороненого росТБ

Поліція безпеки Естонії (КаПо) попередила осіб, які допомагають жителям країни отримати доступ до заборонених російських телеканалів, про можливе кримінальне переслідування.

Про це йдеться у свіжому щорічнику КаПо, за традицією опублікованому 12 квітня – у день народження естонської спецслужби, пише ERR.

"Хоча заборонені в Естонії російські телеканали більше не можна знайти у виборі каналів, які пропонують естонські оператори, КаПо, як і раніше, відомо про низку осіб, які свідомо продовжують надавати доступ до цих каналів за допомогою різних технічних рішень", – наголошується в публікації.

"Однак КаПо не рекомендує робити щось подібне, бо це може розглядатися як порушення санкцій, а пропозиція з власної ініціативи доступу до телемовлення може спричинити кримінальне переслідування", – попередила естонська спецслужба.

За даними КаПо, в Естонії заборонено доступ до 53 російських каналів.

У виданні також наголошується, що в умовах, коли мовлення російських державних телеканалів у Європі обмежене, а довіра до контрольованих Кремлем каналів падає, російські спецслужби скерували більшу частину свого впливу до соціальних мереж.

Як повідомляв ІМІ, міністр внутрішніх справ Естонії Лаурі Ляенеметс пропонує визнати Московський патріархат терористичною організацією та заборонити його діяльність у країні. Натомість представник Естонської православної церкви Московського патріархату (ЕПЦ МП) 9 квітня заявив, що вони не перебувають у прямому підпорядкуванні московського патріарха і не можуть відповідати за висловлювання, що звучать у Москві, на підтримку війни Росії проти України. 

Liked the article?
Help us be even more cool!