ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Естонія заборонить використовувати обладнання 5G від Huawei

25.11.2021, 14:10
Фото: Michael Förtsch / Unsplash
Фото: Michael Förtsch / Unsplash

Парламент Естонії, Рійгікогу, у третьому читанні підтримав законопроєкт "Про електронні комунікації", в якому серед іншого заборонено використання в країні обладнання 5G від китайської компанії Huawei. 

Як передає Укрінформ, про це повідомляє ERR.

Законопроєкт, який забороняє використання мобільних технологій китайської фірми Huawei в естонських мережах, пройшов останнє третє читання Рійгікогу, за проголосували 73 депутати (зі 101). Законопроєкт також гармонізує правила захисту прав споживачів з традиційнішими телефонними службами та службами обміну повідомленнями, такими як Whatsapp та Viber.

Естонський закон про електронні комунікації переносить у внутрішнє законодавство Європейську директиву з комунікацій і визначить вимоги до використання апаратного та програмного забезпечення в мережах зв'язку в інтересах національної безпеки. Його ще має схвалити президент країни.

Восени 2020 року обладнання від китайських постачальників Huawei або ZTE для своїх мереж 5G заборонила Швеція. У вересні 2021 року Міноборони Литви рекомендувало споживачам уникати купівлі китайських мобільних телефонів Xiaomi й позбутися куплених раніше.

США також обмежує участь китайських компаній у галузі зв'язку, зокрема цього року відкликано ліцензію в китайської телекомунікаційної компанії China Telecom.

Liked the article?
Help us be even more cool!