ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Естонія планує дозволити голосувати на виборах через смартфони

Фото – Укрінформ
Фото – Укрінформ

Уряд Естонії планує дозволити голосувати на наступних виборах в країні за допомогою смартфонів. Про це повідомляє “Європейська правда” з посиланням на ERR.

Як заявив міністр підприємництва Естонії Тійт Рійсало, вибори мають бути можливими там, де люди живуть своїм цифровим життям.

“Нині це відбувається переважно через смарт-пристрої, а не через комп'ютери. У такому разі, зрозуміло, має сенс зробити вибори доступними й там”, – зазначив міністр.

Уряд Естонії схвалив минулого тижня план, що передбачає можливість проведення голосування за допомогою смартфонів уже на виборах до Європарламенту наступного року.

“Департамент державної інфосистеми та підприємство Cybernetica створили прототип для впровадження системи м-виборів. Цей прототип був протестований на предмет голосування, передання та приймання голосів, він працює як на смартфонах Android, так і на смартфонах Apple. Отже, технічна база у вигляді прототипу в нас є”, – розповів Рійсало.

Голова державної виборчої служби Арне Койтмяе пояснив, що під час електронного голосування держава розміщує застосунок для голосування на керованому нею сайті. Тоді як під час мобільного голосування це робиться через магазин застосунків Apple або Google.

Також уряд Естонії погодився з тим, що на виборах до Європарламенту для ідентифікації можна буде використовувати Smart-ID.

Як повідомляв ІМІ, міністерство юстиції Естонії підготувало законопроєкт про обмеження права жителів із громадянством РФ і Білорусі на участь у місцевих виборах.

Liked the article?
Help us be even more cool!