ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Естонія не пускатиме артистів рф та Білорусі, які підтримують дії путіна

22.04.2022, 16:00
Фото – Dmitry Serebryakov / AFP / Getty Images/cnbc.com
Фото – Dmitry Serebryakov / AFP / Getty Images/cnbc.com

Міністр внутрішніх справ Естонії Крістіан Яані прокоментував схвалений урядом принцип, згідно з яким до країни не впустять російських і білоруських виконавців та діячів культури, які підтримують агресію росії та дії президента володимира путіна.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на національний мовник ERR.

“Рішення уряду (ухвалене 21 квітня. – Ред.) – це спільне повідомлення для всіх організаторів заходів та концертів, щоб вони не планували в Естонії концерти тих російських виконавців, які підтримують режим путіна. Якщо все-таки організатор заходу хоче запросити до Естонії небажаного артиста, МВС заборонятиме в'їзд такої людини, зважаючи на цей конкретний випадок”, – сказав Яані.

Отже, Міністерство внутрішніх справ Естонії в цьому питанні виконуватиме, “скажімо так, роль охоронця, який контролює виконання сьогоднішньої настанови уряду”.

Міністр внутрішніх справ сподівається, що “населення Естонії зрозуміє необхідність такого рішення і буде готове його дотримуватися”.

21 квітня естонський Кабінет міністрів ухвалив рішення дати МВС країни розпорядження обмежити в'їзд до Естонії артистам, які підтримують російську агресію.

Нагадаємо, Естонія визнала дії російських збройних сил та військово-політичного керівництва рф геноцидом українського народу.

Глава естонського МЗС Ева-Марія Лійметс заявила, що Естонія надає Україні всіляку підтримку в захисті від російського агресора – військову, гуманітарну, політичну.

Liked the article?
Help us be even more cool!