ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Електронні медіа поступово відновлюються, але до Херсона не повертаються – представник ІМІ

01.02.2023, 16:00

Електронні медіа Херсонської області поступово відновлюють роботу, але фізично до обласного центру не повертаються.

Про це в інтерв'ю ІМІ розповів представник Інституту масової інформації в Херсонській області Сергій Нікітенко.

За його словами, у Херсоні наразі працює декілька журналістів, які там живуть. Інші редакції не повертаються через щоденні обстріли.

"І ми, на жаль, до Херсона їздимо тільки у відрядження. Ми навіть там не можемо фізично відкрити хаб для журналістів. Поки він тимчасово діє в Одесі. Тут є і херсонські журналісти, які до нас приходять по допомогу, по підтримку. Журналісти, які проїздом, часто беруть у нас бронежилети, шоломи, аптечки. У Херсоні в нас є невеличкий пункт, у якому ми зберігаємо декілька комплектів бронежилетів, шоломів. Але, на жаль, постійно працювати там не можемо. Не можемо наражати на небезпеку людей. Я порахував, що за січень ми були десь 20 днів на Херсонщині", – розповів представник ІМІ.

Він зауважив, що, коли Херсон був окупований, активно працювали три українських сайти з декількох десятків, що були до повномасштабного вторгнення. Зараз їх уже десь десяток. В області відновився випуск газет. 

"Зрозуміло, що це крапля в морі. У багатьох досі немає нормального інтернету. У Херсоні більш-менш нормально зі світлом, а 29 сіл досі перебувають без світла. Серед них навіть деокуповані в жовтні. Тобто розумієте, що в людей є величезна проблема з комунікацією. Поступово вони повертаються. Ми намагаємося їм допомагати, розповідати, що відбувається. Можливо, комусь із них потрібно розповісти, що відбувалося протягом цих шалених трьох-чотирьох місяців. Але мені важко сказати, як це зараз зробити", – додав Сергій Нікітенко.

Як повідомляв ІМІ, окупанти припинили українське мовлення в трьох населених пунктах Херсонщини.

Liked the article?
Help us be even more cool!