ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Ексжурналіст BBC, який обманом узяв інтерв’ю в принцеси Діани, не вважає себе причетним до її загибелі

24.05.2021, 10:50
Фото – ВВС / Reuters
Фото – ВВС / Reuters

Журналіст Мартін Башир, який у 1995 році взяв інтерв’ю в принцеси Діани, скориставшись підробленими документами, не вважає, що це стало причиною її загибелі в автокатастрофі 1997 року – на це раніше натякнули її сини, принци Гаррі й Вільям.

Про це Башир розповів в інтерв’ю The Sunday Times – першому після того, як незалежна перевірка засвідчила, що інтерв’ю з Діаною він записав через обман, повідомляє Громадське.

Журналіст підтвердив, що справді передав Діані фальшиві документи, щоб поговорити з нею.

“Звісно, я шкодую про це, це було неправильно. Але це ніяк ні на що не вплинуло. Якщо це не вплинуло на неї [Діану], це не вплинуло й на інтерв’ю”, – сказав він.

Башир вибачився перед Гаррі та Вільямом. Але водночас журналіст запевнив, що “в жодному разі не хотів ніяк зашкодити Діані й не вважає, що зробив це”.

“Усе, що ми зробили в межах інтерв’ю, робилося так, як цього хотіла вона [Діана]: від моменту, коли ми повідомили [Букінгемському] палацу, до того, коли воно було показане й що було показане”, – зазначив Башир.

Журналіст також запевнив, що після інтерв’ю він зберігав приязні стосунки з Діаною і вона навіть навідала його дружину в лікарні, коли та народжувала третю дитину.

Як повідомляв ІМІ, журналіст ВВС Мартін Башир використав підроблені документи для отримання інтерв’ю принцеси Діани в 1995 році. Керівництво ВВС, дізнавшись про це, приховало ситуацію. В інтерв'ю принцеса Діана вперше розповіла про подружню зраду принца Чарльза.

Liked the article?
Help us be even more cool!