ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Ексведучого BBC засудили умовно за зберігання непристойних фото дітей

17.09.2024, 15:27

Колишнього ведучого BBC News Г'ю Едвардса засудили до умовного терміну за зберігання непристойних зображень дітей. Протягом кількох місяців він отримав понад 40 зображень від засудженого за сексуальні злочини Алекса Вільямса, повідомляє BBC.

У редакції зазначають, що такий злочин теоретично може призвести до 10 років ув'язнення. Однак на практиці у вказівках щодо вироків, розроблених на основі багаторічного аналізу різних справ, найсуворіші покарання відведено лише для найсерйозніших порушників, які виробляють матеріали на кшталт тих, що здобув і поширював Вільямс. Едвардс, як отримувач матеріалів, перебував у нижній частині цього ланцюга експлуатації.

Отже, покарання, яке йому загрожувало, завжди було значно меншим за максимальні 10 років і, ймовірно, коротшим за 12-місячний умовний вирок, який отримав Алекс Вільямс у березні.

Г'ю Едвардс. Фото – BBC

Згідно з вказівками, для людини в ситуації Едвардса середнім терміном є рік увʼязнення з діапазоном від шести місяців до трьох років. Головний мировий суддя Пол Ґолдспрінґ почав вирахування вироку з одного року. Він відняв три місяці з огляду на доведені проблеми Едвардса з психічним здоров'ям і з урахуванням того, що це було перше правопорушення.

Потім вирок було зменшено ще на третину, до шести місяців, за те, що Едвардс швидко визнав провину, що теж є стандартною практикою в законодавстві й заохочує правопорушників якомога раніше зізнатись і взяти відповідальність за свої злочини. Це також економить державні кошти, не перевантажуючи судову систему справами, які можуть вимагати участі присяжних.

Наступне питання полягало в тому, чи увʼязнення Едвардса необхідне для захисту громадськості. Суддя дійшов висновку, що ні, оскільки правопорушник уже усвідомив серйозність своїх дій і проходить психотерапію.

Тому вирок було зменшено з безпосередньо ув'язнення до умовного терміну тривалістю шість місяців. Це означає, що, якщо Едвардс скоїть іще один злочин протягом наступних двох років, його негайно увʼязнять, але якщо він і далі прямуватиме до виправлення, цього не станеться.

Обвинувачення наполягало на тому, що свободу Едвардса необхідно обмежити згідно з Наказом про запобігання сексуальному насильству (SHPO), який дозволив би моніторити його комунікації й пересування, включно з історією користування інтернетом на всіх його пристроях. Суд заслухав свідчення експертів пробації, які використовували “інструмент прогнозування”, щоб оцінити ймовірність повторного правопорушення у випадку Едвардса. Ті виявили, що ризик повторних онлайн-правопорушень є середнім.

Проте його адвокати стверджували, що цей ризик зменшується, оскільки Едвардс одужує й виявляє щире каяття.

Суддя вирішив, що потреби застосування додаткових положень SHPO немає з огляду на прогрес Едвардса в напрямку реабілітації.

Едвардс мусить пройти 40-денну програму лікування для сексуальних злочинців і 25 сеансів реабілітації, покликаних виправити його психічне здоров'я й зменшити вживання алкоголю.

Крім того, протягом наступних семи років Едвардс перебуватиме в реєстрі сексуальних правопорушників, тобто повинен інформувати поліцію про своє місце перебування. Йому буде складно виїхати за кордон у відпустку, а деякі країни можуть назавжди заборонити йому в'їзд.

Хоча він і не у в'язниці, але й не на волі в повному сенсі слова. За його життєвими виборами наглядатимуть протягом наступних років, пише ВВС.

Передісторія 

Як повідомляв ІМІ, 31 липня 62-річний Едвардс, якому ВВС платив понад 470 тисяч фунтів на рік, зізнався в зберіганні шкідливих зображень дітей віком від семи років перед Вестмінстерським мировим судом.

Едвардс звільнився з ВВС у квітні 2024 року, до того як стала відома природа звинувачень проти нього. У компанії повідомляють, що компенсацію ведучому не виплачували.

Критику також спричинило рішення керівництва не розголошувати результатів внутрішнього розслідування щодо Едвардса. Дехто, зокрема міністерка культури Великої Британії Ліза Ненді, закликала компанію до прозорості щодо поведінки Едвардса всередині редакції, адже деякі співробітники заявляють, що він неодноразово надсилав їм непристойні повідомлення.

Марія Ігнатьєва, Валентина Троян

Liked the article?
Help us be even more cool!