ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Колишній ведучий BBC визнав провину у створенні дитячої порнографії

31.07.2024, 15:23
Колишній ведучий новин ВВС Гʼю Едвардс. Фото – ВВС

Колишній ведучий новин ВВС Гʼю Едвардс визнав провину за трьома звинуваченнями у створенні непристойних зображень дітей.

На засіданні Вестмінстерського мирового суду 31 липня він зізнався в зберіганні 41 непристойного зображення дітей, отриманого від іншого чоловіка через WhatsApp, повідомляє BBC.

Серед цих зображень сім належало до категорії А (найсерйозніша класифікація). Наймолодшій дитині, зображеній на двох знімках, було сім років.

Коли Едвардсу зачитували звинувачення, він тричі відповів “винен” тихим і спокійним голосом.

До минулого року Едвардс був одним з основних ведучих програми “Новини о десятій” на каналі ВВС One і часто повідомляв про важливі національні події.

Його заарештували в листопаді 2023 року та висунули звинувачення в червні 2024 року. Вирок буде ухвалений 16 вересня; тоді ж буде складений звіт про випробувальний термін.

За даними суду, ексведучий із грудня 2020 року листувався у WhatsApp з іншим чоловіком, який надіслав йому 377 зображень сексуального характеру, з яких 41 було непристойним зображенням дітей.

За законом “зображення” може означати як відео, так і статичні картинки. Королівська прокуратура зазначає, що на більшості зображень категорії А були діти віком від 13 до 15 років, але на двох відео було видно дитину близько семи-девʼяти років.

Зображення категорії А показують серйозне насильство, зокрема сексуальні дії з проникненням.

Едвардс також зберігав 12 зображень категорії В (сексуальні дії без проникнення) й 22 зображення категорії С (інші непристойні зображення). На зображеннях категорій В і С були діти від 12 до 15 років.

На засіданні суду було заявлено, що 2 лютого 2021 року співрозмовник Едвардса запитав його, чи діти на надісланих зображеннях замолоді, й Едвардс попросив його не надсилати зображення неповнолітніх.

Останнє непристойне зображення (відео категорії А з малим хлопчиком) було надіслане в серпні 2021 року.

За даними суду, співрозмовник сказав Едвардсу, що хлопець виглядає доволі юним і що в нього є ще зображення, які є нелегальними. Едвардс попросив його не надсилати нелегальні зображення.

Інший чоловік дослухався, і до квітня 2022 року двоє обмінювалися законними порнографічними зображеннями.

Королівська прокуратура зазначає, що юридичне визначення “створення непристойних зображень” є широким і до нього може входити, зокрема, отримання таких зображень через соцмережі.

Адвокат Едвардса Філіп Еванс зазначив у суді: “Ніщо в цій справі не вказує на те, що пан Едвардс створював подібні зображення в традиційному сенсі цього слова”. Він додав, що Едвардс “не зберігав цих зображень, не надсилав їх нікому іншому й ніколи не шукав подібні зображення деінде”.

Також адвокат стверджує, що колишній телеведучий потерпав від проблем із “психічним і фізичним здоровʼям”. За його словами, його клієнт “має не просто добрий, а винятковий характер”.

Едвардс не виходив в ефір з минулого липня, коли медіа почали повідомляти, що він нібито заплатив молодій особі за сексуально відверті зображення. У квітні ведучий звільнився з ВВС через проблеми зі здоровʼям.

Марія Ігнатьєва, Катерина Дячук

Liked the article?
Help us be even more cool!