ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Ексведуча білоруського держтелеканалу через погрози виїхала до Києва

19.08.2020, 11:03
Фото – 5 канал
Фото – 5 канал

З Білорусі через погрози виїхала до Києва разом з родиною колишня ведуча державного телеканалу Тетяна Бородкіна, повідомляє 5 канал.

За її словами, вона опублікувала різкий емоційний пост у соцмережі за п’ять хвилин до відімкнення інтернету в країні. У ньому вона засудила репресії й тиск на суспільство в Білорусі, а також закликала народ не боятися.

Однак за цей час він встиг розлетітися соцмережами та дістати підтримку ЗМІ з різних країн світу. Відразу після публікації на її адресу почали надходити погрози, а згодом їх почав отримувати й чоловік Тетяни. Заради власної безпеки вони вирішили терміново покинути країну.

Тетяна Бородкіна розповіла, що на білоруському телебаченні стало неможливо працювати через жорстку цензуру та постійний тиск із боку керівництва каналу.

За її словами, вона не єдина, хто залишив країну через погрози.

“Я прийняла чітке рішення, що більше не можу усміхатися з наших телеекранів. Коли я вела ефір з дочками й мені доводилося щоранку, радше не доводилося, я любила свою роботу, я казала щоранку: “Жити смачно – просто”. А як мені виходити на телеекрани, якщо мій чоловік щовечора виходить і відстоює нашу країну, мирно, як усі чоловіки, як усі жінки. Ну, і я просто не змогла. Річ у тім, що я не просто написала, що я йду, що я не можу більше, а написала ще слова: вибір, зробіть ви теж правильний вибір”, – розповіла Тетяна Бородкіна.

Як повідомляв ІМІ, 11 серпня ведуча ранкового кулінарного шоу на СТВ Тетяна Бородкіна повідомила про своє звільнення в себе у Facebook та написала, що ні вона, ні її діти більше не зможуть усміхатися з екрана телевізора. 

У Білорусі журналісти звільняються з державних телеканалів і радіостанцій на тлі застосування насильства до протестувальників.

Liked the article?
Help us be even more cool!