ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Експрацівнику МОН повідомили про підозру в приниженні національної честі та гідності українців

Правоохоронці повідомили про підозру в приниженні національної честі та гідності українців  (ч. 1 ст. 161 КК України) колишньому працівнику Міністерства освіти та науки, який у публікації висміяв незалежність України, йдеться на сайті Київської міської прокуратури.

За даними слідства, підозрюваний на власній Facebook-сторінці розмістив публікацію із заголовком “Про выход Украины и прибалтийских республик из состава СССР. Лонгрид”.

У дописі тоді ще чинний посадовець зауважував, що незалежність не всім колишнім країнам СРСР пішла на користь. А незалежність України назвав “кидаловом” і розкритикував листівки, які агітували голосувати за вихід України з СРСР 1 грудня 1991 року, стверджуючи, що люди голосували не за незалежність, а за обіцянки швидкого збагачення.

“Таким чином, чоловік поширив думки, погляди та переконання, зміст яких є образливим для українського народу, принижує його національну честь та гідність на ґрунті національної належності, політичних та ідеологічних переконань”, – зазначили в прокуратурі. 

Підозрюваний експрацівник Міністерства освіти та науки. Фото пресслужба Київської міської прокуратури

Посадовця звільнили з Міністерства освіти та науки за результатами дисциплінарного провадження, розпочатого одразу після скандальної публікації.

Як повідомляв ІМІ, у вересні 2023 року міністр освіти та науки Оксен Лісовий підписав 14 вересня наказ про звільнення державного експерта експертної групи з питань цифрової трансформації освіти і науки Андрія Василенка. Останній висміював українську незалежність та хвалив радянську окупацію Литви.

Liked the article?
Help us be even more cool!