ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Ексканцлер Австрії йде з політики після звинувачень у підкупі ЗМІ

02.12.2021, 16:21
Фото – Reuters / L. Foeger
Фото – Reuters / L. Foeger

Колишній канцлер Австрії Себастьян Курц оголосив про завершення 10-річної політичної кар’єри. З найвищої посади він пішов після звинувачень у підкупі ЗМІ.

Про це він заявив на пресконференції 2 грудня, повідомляє Суспільне з посиланням на ORF.

Політик заявив, що до політичної відставки його спонукало народження сина в листопаді 2021 року.

“Я вже не дочекаюся миті, коли проводитиму час зі своїм сином і сім’єю. Я матиму з того велику втіху, перш ніж почну нову кар’єру в новому році”, – сказав Курц.

Він також прокоментував розслідування за звинуваченнями в корупції, яке наразі ведеться проти нього і яке спричинило його відставку з посади канцлера: “Я не святий і не злочинець – я людина із силами й слабкостями, з помилками й усім, що цього стосується. І я чекаю на день, коли зможу довести через суд, що звинувачення проти мене є неправдивими”.

Як зазначає Kroner Zeitung, рішення Курца піти з політики заскочило Австрійську народну партію, яку він очолює, зненацька. Політик зазначив, що передасть повноваження лідера партії протягом наступних тижнів. Водночас політичні опоненти Курца – партія NEOS і Зелені – підтримали його рішення.

35-річний Себастьян Курц перебував в австрійській політиці десять років, побудувавши кар’єру в консервативній Австрійській народній партії. У 2017–2019 і 2020–2021 роках він був канцлером Австрії, на деякий час ставши наймолодшим у світі лідером держави.

Як повідомляв ІМІ, у жовтні прокуратура Австрії заявила, що підозрює канцлера країни Себастіана Курца у використанні коштів платників податків для висвітлення його політичної діяльності в ЗМІ в позитивному ключі. За даними прокуратури, кошти платників податків могли бути таємно перераховані одній з медіакомпаній в обмін на надання “можливостей впливати на редакційну політику”. 

Обшуки в офісі австрійського канцлера та в головному офісі очолюваної ним консервативної Австрійської народної партії були пов'язані з імовірними звинуваченнями в корупції під час публікації реклами та опитувань у виданні Oesterreich.

Liked the article?
Help us be even more cool!