ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Ексберкутівця, що перешкоджав журналістці Марії Лебедєвій у 2013 році, засудили умовно

Фото - Громадське
Фото - Громадське

Шевченківський районний суд міста Києва призначив п'ять років позбавлення волі з випробувальним терміном на два роки ексзаступнику командира 1 взводу 3 роти київського спецпідрозділу МВС “Беркут” Руслану Марчуку, визнавши його винним, зокрема, у перешкоджанні законній професійній діяльності журналістів.

Таке рішення суд ухвалив 12 липня, повідомила Адвокатська дорадча група.

Також суд позбавив його права обіймати посади в правоохоронних органах терміном на два роки.

Суд визнав Марчука винним у перевищенні влади та службових повноважень, пов'язаних із застосуванням насильства, у незаконному перешкоджанні мирним зібранням та виконанні явно злочинного наказу, а також у перешкоджанні законній професійній діяльності журналістів.

Серед потерпілих була журналістка Марія Лебедєва. Суд частково задовольнив її цивільний позов та призначив стягнути з обвинуваченого 50 тисяч гривень моральної шкоди. Лебедєва просила суд обрати Марчуку покарання у вигляді семи років позбавлення волі. 

У дописі на Facebook-сторінці Марія зазначила, що ні Марчук, ні його адвокат на оголошення вироку не прийшли.

Нагадаємо, 30 листопада 2013 року до журналістки Марії Лебедєвої, яка висвітлювала протести на майдані Незалежності, підійшов співробітник “Беркуту”. Він схопив її за руки й штовхав її від себе, намагаючись водночас вибити з рук журналістки робочу техніку.

“... Діяли з несамовитою люттю, ніби їхнім завданням було просто вбити цих людей”, – так Марія Лебедєва під час промови в дебатах у справі Марчука описувала побачені дії беркутівців щодо розгону Майдану в ніч на 30 листопада, зауважили в Адвокатській дорадчій групі.

Liked the article?
Help us be even more cool!