ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Ексадвокату Медведчука та Шарія повідомили про підозру в колабораціонізмі

Фото – "Единая Россия"
Фото – "Единая Россия"

Служба безпеки України заочно повідомила про підозру в колабораціонізмі ексадвокату Віктора Медведчука та Анатолія Шарія Валентину Рибіну, який після повномасштабного вторгнення влаштувався до окупаційного адміністрації на Херсонщині, повідомляється на сайті СБУ.

Зараз Рибін очолює “організаційно-правовий департамент міністерства інформполітики Херсонської області РФ”.

За даними слідства, на початку повномасштабного вторгнення Росії він виїхав за кордон та написав пост у фейсбуці, де закликав українців припинити спротив окупантам.

Згодом Рибін прибув до тимчасово окупованої частини Херсонської області, де влаштувався до керівного складу місцевої окупаційної адміністрації РФ.

“На цій “посаді” Рибін виконує завдання Москви щодо посилення окупаційного режиму в захопленому регіоні через масове поширення кремлівської пропаганди. Крім того, колаборант увійшов до складу пропутінської партії “Єдина Росія”, від якої намагався “балотуватися” до так званих “законодавчих зборів Херсонської області” восени цього року”, – зазначила СБУ.

Рибін, зазначила спецслужба, під час підготовки до псевдовиборів неодноразово виступав на підтримку агресивної політики Кремля, а також агітував місцевих жителів підтримати російських окупантів.

Йому повідомили про підозру за ч. 5 ст. 111-1 Кримінального кодексу України (колабораційна діяльність).

Оскільки Рибін перебуває на тимчасово окупованій частині України, тривають комплексні заходи для притягнення його до відповідальності за злочини проти України.

Як повідомляв ІМІ, Валентин Рибін працює в “міністерстві інформаційної політики” окупаційної адміністрації Херсонської області, брав участь у праймеріз “Єдиной России” для участі в псевдовиборах на окупованій частині Херсонщини.

1 квітня 2022 року СБУ повідомила Рибіну про підозру за ч. 1 ст. 436-2 Кримінального кодексу України (виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії рф проти України, глорифікація її учасників).

2 вересня 2022 року Кваліфікаційно-дисциплінарна комісія адвокатури Тернопільської області позбавила Валентина Рибіна права вести адвокатську діяльність.

Валентин Рибін був адвокатом обвинувачених у розстрілі учасників Майдану, російських полонених десантників, колаборантів та підозрюваних у державній зраді політиків і співробітників СБУ. Зокрема, Олександра Щеголєва, ексголови управління СБУ в Києві часів Януковича, колишнього начальника департаменту контррозвідки СБУ Володимира Бика, політика Володимира Медведчука, пропагандиста Анатолія Шарія, тітушковода Юрія Крисіна.

Liked the article?
Help us be even more cool!