ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Адвоката Шарія позбавили ліцензії

19.09.2022, 14:12

Адвоката Валентина Рибіна позбавили права вести адвокатську діяльність. Таке рішення 2 вересня ухвалила Кваліфікаційно-дисциплінарна комісія адвокатури Тернопільської області, повідомляє Watchers.

Скаргу на Рибіна 24 травня 2022 року подав Андрій Фортуненко. Під час її розгляду не було ані Рибіна, ані самого скаржника. Валентин Рибін після повномасштабного вторгнення Росії виїхав з України як багатодітний батько.

У скарзі Фортуненко посилався на допис Рибіна у Facebook від 19 березня поточного року. Зі змісту допису випливає, що той, імовірно, очікував запровадження рашистського режиму в Україні. У його публікації в слові “закон” Рибін використав символ Z, що є символом російської агресії та має нацистську конотацію.

Скаржник наполягав, що Рибін припустився низки порушень, зокрема проігнорував норми адвокатської етики, адже його слова порушують принципи суверенітету та територіальної цілісності України.

Після перевірки члени комісії констатували, що висловлення Рибіна дійсно є ворожими, образливими, нетерпимими та такими, що порушують конституційні засади суверенітету та територіальної цілісності України, присягу адвоката та правила адвокатської етики.

У комісії також дійшли висновку, що Валентин Рибін своїми дописами зазіхнув на визнання України суверенною, незалежною, демократичною, соціальною та правовою державою. Цим він порушив обов’язок адвоката дотримуватися принципів верховенства права, законності, бути вірним присязі, а також обов’язок дотримуватися Конституції України.

“Притягнути до дисциплінарної відповідальності адвоката Рибіна Валентина Володимировича за вчинення дисциплінарного проступку, кваліфікованого як порушення Присяги адвоката та одноразове грубе порушення Правил адвокатської етики, що підриває авторитет адвокатури України, та накласти на нього дисциплінарне стягнення у вигляді позбавлення права на заняття адвокатською діяльністю”, – йдеться в остаточному рішенні комісії.

Як пише видання, наприкінці березня 2022 року Рибін виїхав з України до Іспанії, користуючись таким правом, як батько трьох дітей.

1 квітня Валентину Рибіну повідомили про підозру у виготовленні, поширенні комуністичної, нацистської символіки та пропаганді комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів (ч. 1 ст. 436–2 КК України). Повідомлення надіслали засобами поштового зв’язку. 

Валентин Рибін представляв інтереси проросійського блогера Анатолія Шарія. Згодом доєднався до його партії, потім Рибіна висунули кандидатом на дочасних виборах до Верховної Ради на округу в Донецькій області.

Також він відомий як адвокат обвинувачених у справах Майдану. Він представляв, зокрема, інтереси  ексголови СБУ Києва Олександра Щеголєва, обвинувачуваного в організації штурму Майдану в ніч на 19 лютого 2014 року, захищав “тітушковода” Юрія Крисіна.

У 2020 році Рибін оголосив про створення громадської організації “Беркут” для забезпечення їм правової допомоги. 

Крім того, Рибін захищав Рафаеля Лусваргі, який у 2014–2015 роках воював на Донбасі проти ЗСУ. 

У 2016 році Рибін захищав бійця розвідуправління РФ Олександра Александрова, якого разом з іншим співробітником ГРУ Євгеном Єрофеєвим Голосіївський райсуд Києва визнав винними у скоєнні теракту, унаслідок якого загинув український військовий Вадим Пугачов.

Liked the article?
Help us be even more cool!