ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

"Экономические Известия" заявляють, що досі не знають причин внесення до списку санкцій

29.05.2018, 11:11
Фото - prnews.io

ТОВ “Медіа Іновейшн Груп” та сайт “Экономические Известия” заявляють, що внесення сайту до списку санкцій без рішення суду і пояснення причин є надзвичайно поганим сигналом для медіаринку. Про це йдеться в офіційному зверненні редакції щодо внесення сайту рішенням РНБО та указом Президента України до санкційного списку.

Колектив компанії та редакція сайту зазначають, що з подивом дізналися про внесення до переліку санкцій і досі не знають причини внесення до санкційного списку.

“Найбільше здивувало те, що не було жодного звернення від компетентних органів до керівництва “Медіа Інновейшн Груп” та окремих співробітників щодо комерційної діяльності та інформаційної політики компанії. Тому ми досі не знаємо причини, по якій перша в Україні щоденна ділова газета “Экономические Известия” опинилась в  санкційному списку серед пропагандистських російських ЗМІ”, - йдеться у зверненні.

Редакція зазначає, що вона не надавала приводу для сумнівів щодо патріотичної спрямованості їхньої редакційної політики

“Наша редакційна політика  та громадянська позиція колективу базується на принципах патріотизму, професіоналізму та порядності. Ми чітко та послідовно захищаємо інтереси України та громадянського суспільства”, - зазначає редакція.

При цьому колектив зазначає, що відстоював позицію, що саме Росія як країна-агресор несе відповідальність за окупацію частини України та розв'язання війни на сході країни. “Ми відстоювали цю позицію, підтримували нашу армію та нашу державу”, - йдеться у зверненні.

За новини з критикою РФ як країни - агресора, зазначає редакція, їх неодноразово намагалася заборонити на території Росії Федеральна служба з надзору в сфері зв’язку, інформаційних технологій і масових комунікацій (Роскомнадзор).

“Гірка іронія в тому, що тепер ми “в одному човні” з суб’єктами з Росії - забороненими в Україні людьми та компаніями… Ми не розуміємо, яким чином видання, яке працює в Україні з 2004 року, опинилося в компанії російських олігархів та чиновників, російських державних та інших компаній. А також російських ЗМІ, що давно помічені в пропагандистській діяльності та порушенні журналістських стандартів”, - зазначає редакція.

Також заявники заявляють, що ні компанія, ні сайт не мають жодного відношення до будь-яких олігархів, політиків, депутатів, політичних партій чи організацій.

“Також ТОВ “Медіа Інновейшн Груп” немає ніякого відношення до жодної фізичної або юридичної особи з Росії. Кінцевий бенефіціар компанії - громадянка України. Більш того, нерезиденти ніколи не були серед кінцевих власників видання”, - йдеться у зверненні.

Компанія та редакція сайту для захисту своїх прав звертатимуться до міжнародних правозахисних та журналістських організацій, а також до судових інстанцій України та Європейського Союзу.

Також заявники сподіваються на професійну солідарність і підтримку колег з українських ЗМІ.

Як повідомляв ІМІ, 24 травня на сайтах Президента України та Ради національної безпеки та оборони були оприлюднені списки юридичних та фізичних осіб, щодо яких було запроваджено персональні санкції за рішенням РНБО від 2 травня та указом Президента від 14 травня. До нового санкційного списку увійшли 1748 фізичних осіб і 756 юридичних.

До списку санкцій потрапило ТОВ “Медіа інновейшн груп” (Київ, видавець “Экономических Известий”).

Liked the article?
Help us be even more cool!