ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Дитячий канал в Узбекистані запровадив посаду цензора

29.06.2021, 12:10
Фото: ozodlik.org
Фото: ozodlik.org

В Узбекистані на телеканал для дітей і підлітків "Аклвой" запровадив посаду працівника, який "знаходитиме зображення і сцени, що суперечать узбецькому менталітету і духовності, та розмиватиме їх". Про це повідомила узбецька служба Радіо Свобода.

За словами працівника телеканалу, аналогічні посади існують на інших каналах, таких як Sevimli і Zu'r TV.

"Цензор" повинен вирізати сцени, які "суперечать духовності", наприклад поцілунки у відеороликах, або розмивати такі зображення.

Раніше адміністрація телеканалу повідомила, що співробітник каналу "Аклвой" був покараний за "розміщення ганебних зображень" через тиск із боку консервативних користувачів узбецького сегмента соцмереж.

Канал заявив, що користувачі соцмереж начебто скаржилися на мультсеріали "Шахерезада. Нерозказані історії" та "Арт-Одіссея": там були зображені оголені жінки й сцени поцілунків. Після цього телеканал отримав догану за показ в ефірі заборонених для дітей сцен.

В "Арт-Одіссеї" була показана робота епохи Відродження італійського художника Сандро Боттічеллі (1445–1510) "Народження Венери".

Крім того, у деяких глядачів в Узбекистані викликала протест сцена поцілунку принцеси й Аладдіна в іншому мультфільмі, показаному на каналі "Аклвой".

За інформацією телеканалу, співробітники були покарані відповідно до вимог Закону Узбекистану "Про захист дітей від інформації, що завдає шкоди їх здоров'ю".

Видання зазначає, що останнім часом Узбекистані, де релігія відділена від держави, зростає тенденція оцінювати життя з релігійного погляду.

Як повідомляв ІМІ, парламент Угорщини ухвалив закон, що забороняє поширення в школах матеріалів, які, як вважається, пропагують гомосексуальність і зміну статі. Закон підтримали депутати з керівної націоналістичної партії “Фідес” та ультраправої опозиційної партії “Йоббік”.

Liked the article?
Help us be even more cool!