ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Два столичні кінотеатри повідомили про погрози через ЛГБТ+-кінофестиваль SUNNY BUNNY

23.06.2023, 12:24
Фото – Вечірній Київ
Фото – Вечірній Київ

Столичні кінотеатри "Жовтень" та "KINO42" повідомили, що отримують погрози через проведення першого в Україні ЛГБТ+-кінофестивалю SUNNY BUNNY. Вони попросили поліцію забезпечити порядок під час заходів, йдеться в заяві "Жовтня".

У кінотеатрі стверджують, що в соціальних мережах лунають заклики до нападу та навіть спалення кінотеатру через таку програмну політику.

"Наші кінотеатри – одні з останніх фестивальних майданчиків, що залишилися в Києві... Основними напрямками нашої діяльності є підтримка національного, незалежного кіно, проведення фестивалів та спеціальних культурних подій", – заявили в "Жовтні".

Там нагадали про пожежу, яка сталася внаслідок підпалу кінотеатру "Жовтень" за схожих обставин 29 жовтня 2014 року:

"Тоді, на щастя, обійшлося без людських жертв, але будівля була сильно пошкоджена. Лише завдяки величезним витратам з міського бюджету, доброчинцям та згуртованості київської громади, зокрема ЛГБТК+-спільноти, кінотеатр вдалося відбудувати".

Кінотеатри надіслали звернення до столичної поліції з проханням забезпечити громадський порядок на фестивальних локаціях, винайняли додаткову охорону.

Там також зазначили, що кінофестиваль SUNNY BUNNY відбувається за підтримки низки посольств дружніх до України країн. Скасування, а тим більше насильницький зрив такої події "може згубно вплинути на міжнародний імідж України та ставлення до українців у країнах", які допомагають зброєю, грошима та приймають біженців.

Кінофестиваль SUNNY BUNNY (або "Сонячний зайчик") – ЛГБТ+-програма Київського міжнародного кінофестивалю "Молодість", що існує з 2001 року й відстоює цінності прав людини, порозуміння й різноманіття. "Молодість" став другим після Берлінале з-поміж великих міжнародних кінофестивалів, що ввів спеціальну нагороду для кіно ЛГБТ+-тематики й виділив його в окрему програму.

Через понад 20 років SUNNY BUNNY розширився й відтепер стане окремим масштабним кінофестивалем ЛГБТ+-тематики та першим таким в Україні.

Фестиваль відбуватиметься в Києві 22–28 червня 2023 року. Основними локаціями стануть кінотеатр "Жовтень" і KINO42.

Liked the article?
Help us be even more cool!