ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Дуров повідомив про можливе блокування певних каналів для українських користувачів

Месенджер Telegram отримав офіційні листи від компанії Apple з вимогою заблокувати новинні та пропагандистські канали для користувачів з українськими SIM-картками. 

Про це повідомив 24 квітня засновник платформи Павло Дуров, передає Радіо Свобода.

“Щоб залишатися доступним для своїх користувачів, Telegram має враховувати запити, що надходять із магазинів застосунків”, – написав Дуров.

Він зазначив, що месенджер завжди давав би користувачам “те, що вони просять: доступ до нецензурованої інформації та думок, щоб вони могли ухвалювати власні рішення”. 

“Однак це не завжди залежить від нас”, – зазначив Дуров.

Водночас, про які зміни для користувачів ідеться, Дуров не пояснив.

Він нагадав, що в лютому 2022 року пропонував обмежити використання телеграм-каналів у Росії та Україні, оскільки вони використовуються для воєнної пропаганди, але користувачі виступили проти.

Водночас, додав Дуров, Telegram продовжує блокувати облікові записи та ботів, які “збирають координати для точкових ударів або публікують пряму особисту інформацію із закликами до насильства”.

Ризики Telegram для України

Як повідомляв ІМІ, 27 березня 2024 року керівник ГУР Кирило Буданов заявив, що Telegram є проблемою для національної безпеки України.

У лютому 2024 року в ГУР визнали, що Telegram становить низку загроз для безпеки України й потрібно шукати варіанти розв'язання цієї проблеми.

21 березня 2024 року народний депутат Микола Княжицький повідомив, що ініціюватиме законопроєкт про регулювання в Україні Telegram та подібних до нього платформ. І вже 25 березня до Верховної Ради надійшов законопроєкт “Про внесення змін до деяких законів України щодо регулювання діяльності платформ спільного доступу до інформації, через які поширюється масова інформація”.

Представник Департаменту контррозвідувального захисту інтересів держави у сфері інформаційної безпеки СБУ Олександр Мельниченко повідомив, що сервери месенджера Telegram з високою ймовірністю розміщені в більшості на території Росії. 

Про те, як телеграм-канали, які входять до 100 найпопулярніших українського сегмента, поширюють фейки та маніпулюють на темі мобілізації, читайте в дослідженні ІМІ.

 

Liked the article?
Help us be even more cool!