ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Дружина заарештованого в Криму Єсипенка вийшла на одиничний пікет під Офіс президента

07.07.2021, 16:23
Фото: Радіо Свобода
Фото: Радіо Свобода

Дружина заарештованого фрілансера Радіо Свобода (проєкт "Крим.Реалії") Владислава Єсипенка Катерина 7 липня вийшла на одиничний пікет під будівлю Офісу Президента України в Києві. Про це повідомляє "Крим.Реалії".

"Ми, родичі політв'язнів, просимо зустрічі з Президентом України. Ми боремося за звільнення своїх рідних, а президент і органи влади мовчать. Наші діти ростуть без батьків, а політв'язні виживають у тюрмах Росії, перебуваючи на межі життя і смерті. Останній обмін відбувся завдяки тому, що прізвища політв'язнів звучали з вуст президента", – прокоментувала свій пікет Катерина Єсипенко.

Вона уточнює, що з моменту арешту чоловіка надіслала три звернення Президентові України Володимиру Зеленському.

"З відповідей, які я отримала, випливає, що Офіс Президента України переклав відповідальність на СБУ", – зазначила Катерина.

З огляду на те що Зеленський наразі перебуває з робочою поїздкою в Литві, Катерина очікує реакції від співробітників Офісу президента, звідки до неї поки ніхто не вийшов.

У березні вона звернулася до Президента України Володимира Зеленського з проханням посприяти в звільненні Єсипенка та занесенні його до списку громадян, яких можуть повернути на материкову частину України в результаті обміну.

Заступник представника Президента України в Автономній Республіці Крим Дар'я Свиридова стверджувала раніше, що Офіс глави держави проінформований про "кейс Єсипенка".

Напередодні, 6 липня, в Києві на майдані Незалежності відбулась акція на підтримку Владислава Єсипенка.

10 березня співробітники ФСБ Росії затримали в окупованому Криму фрілансера Радіо Свобода Владислава Єсипенка. Він брав участь в акції до дня народження Тараса Шевченка, що відбулася в Сімферополі 9 березня. Єсипенку інкримінують порушення ч. 1. ст. 223.1 Кримінального кодексу РФ ("Незаконні виготовлення, перероблення або ремонт вогнепальної зброї, її основних частин, за винятком вогнепальної зброї обмеженого ураження, а також незаконне виготовлення боєприпасів"). ФСБ заявила, що Єсипенко нібито вів "розвідувально-підривну діяльність в інтересах українських спецслужб", а саме "здійснював фото- і відеофіксацію місцевості, об’єктів життєзабезпечення і місць масового перебування людей на території Криму".  

Владислав Єсипенко заявив про тортури з боку російських спецслужб.

6 липня Окупаційний суд у Сімферополі продовжив арешт Владиславові Єсипенку на шість місяців. 

Liked the article?
Help us be even more cool!