ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Дружина пораненого оператора Reuters розповіла про його стан та подякувала за підтримку

Оператор агенції Reuters Іван Любиш-Кірдей перебуває в непритомному стані в Дніпропетровській обласній клінічній лікарні ім. Мечникова.

Про це повідомила його дружина Марія Семенченко. За її словами, Іваном опікуються найкращі лікарі, які “роблять все можливе і неможливе”.

“Я теж поряд з ним. Редакція Reuters покриває всі наші потреби тут, ми постійно на зв’язку з Івановими колегами та керівництвом”, – написала Марія.

Вона зазначила, що отримала багато повідомлень, де люди питають, куди перерахувати гроші на лікування Івана, та залишила реквізити.

Для Івана й Марічки:

Посилання на банку:
https://send.monobank.ua/jar/6hVTmNgY6T

Номер банківської картки:

5375 4112 2186 8453

send.monobank.ua

Іван Любиш-Кірдей, фото – фейсбук Mariia Semenchenko

Також Марія Семенченко подякувала людям за слова підтримки й за те, що вони пишуть про роботу її чоловіка. Втім, звернулася до аудиторії з проханням уникати зайвої експресії в дописах про свого чоловіка.

“Я дуже всім вдячна, і, звісно, ви можете писати слова підтримки мені та Івану. Писати про Івана. Це дуже допомагає. Єдине, я би просила не вживати експресивних слів, які можуть зробити боляче нам, його рідним. Варто пам’ятати, що 8-річна Саня має планшет і вміє читати. Вона знає, що тато не ок, але не знає подробиць. Давайте пам’ятати передусім про неї”, – додала Марія.

Атака росіян на готель “Сапфір” у Краматорську 24 серпня 2024 року

24 серпня 2024 року в Краматорську внаслідок російського удару по готелю “Сапфір” загинув радник з питань безпеки британського інформагентства Reuters Раян Еванс. Інші двоє журналістів команди Reuters були поранені, вони перебувають у лікарні. Оператор агенції Іван Любиш-Кірдей отримав важке поранення. Він у лікарні Дніпра у важкому стані на штучній вентиляції легень. Його прооперували.

За даними правоохоронців, серед поранених – четверо репортерів: громадяни США, Німеччини, Латвії та України. Пораненим журналістам, віком 38, 40, 41 та 46 років, надано медичну допомогу. Чоловіки зазнали мінно-вибухових травм, забою головного мозку, перелому ноги, контузій, різаних ран і забоїв тіла. Двох з них госпіталізовано, інші лікуються амбулаторно.

Нацполіція зазначає, що Росія вдарила з ОТРК “Іскандер-М” по готелю, де жила команда репортерів іноземного ЗМІ. Міжнародна організація “Репортери без кордонів” (RSF) засудила цю російську атаку та закликала до ретельного розслідування, щоб встановити та притягнути винних до відповідальності.

Liked the article?
Help us be even more cool!