ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

"Дождь" не транслюватимуть і в Естонії

08.12.2022, 12:30
Фото – LETA
Фото – LETA

В Естонії з 8 грудня не транслюватимуть російський телеканал “Дождь”, якому Латвія скасувала ліцензію на мовлення, повідомляє Postimees

Ліцензія, яка була в каналу, давала право розповсюджувати створений контент у країнах Євросоюзу, США та інших країнах. Після її анулювання, з 8 грудня, “Дождь” перестане транслюватись.

В Естонії телеканал транслювали телеоператори Telia, Elisa та Home 3, проте у двох з них канал входив до розширеного пакета каналів.

“Відповідно до повідомлення Департаменту захисту прав споживачів та технічного нагляду, оператори зв'язку завтра (8 грудня. – Ред.)  призупинять трансляцію телеканалу “Дождь”. Відповідно до закону про медіапослуги, мовники можуть пропонувати телевізійні програми в межах своїх послуг, якщо вони мають ліцензію країни перебування або іншу правову підставу. Серед телевізійних пакетів компанії Elisa “Дождь” є каналом на вибір, тому призупинення роботи цього телеканалу зачепить невелику частину клієнтської бази”, – сказав менеджер зі зв'язків зі ЗМІ Elisa Тааві Тедер.

Фахівець з маркетингу та зв'язків із громадськістю Home 3 Майк-Річард Кох також зазначив, що з 8 грудня “Дождь” більше не транслюватиметься в країнах Балтії, включно із сервісами Go3 та Home3 TV. Він також додав, що тепер важливі міжнародні новини можна переглянути на телеканалах Euronews та Current Time.

Як повідомляв ІМІ, 6 грудня Національна рада з електронних ЗМІ Латвії (NEPLP) ухвалила рішення анулювати ліцензію на мовлення російському телеканалу "Дождь" через загрозу національній безпеці та громадському порядку.

З 8 грудня телеканал "Дождь" буде недоступний і в Литві.

Liked the article?
Help us be even more cool!