ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Дослідження LMF: ІМІ серед лідерів організацій, які підтримують медіа

24.05.2024, 17:40
Леся Луцюк

Громадська організація “Інститут масової інформації” посіла третє місце серед згадок організацій, які найчастіше надавали допомогу українським медіа під час повномасштабної війни.

Про це йдеться в дослідженні Львівського медіафоруму “Донорське поле для медіа в Україні: стан, можливості, проблеми, пріоритети і перспективи”. 

18 редакцій згадали ІМІ як організацію, яка допомагала протягом двох останніх років.
“Росія скоїла 599 злочинів проти журналістів та медіа в Україні з початку повномасштабного вторгнення, за останніми даними ІМІ. Українська медіасфера потерпає через занепад рекламного ринку, відтік кадрів, зруйновані редакції чи техніку та інші проблеми. Тому Інститут масової інформації намагається знаходити способи підтримувати редакції і допомагати перекривати хоча б нагальні потреби”, – розповіла директорка Інституту масової інформації Оксана Романюк. 

На першому місці опинився Internews in Ukraine*, на другому – Львівський медіафорум**. 

У дослідженні зазначають, що аналізували окремо відповіді на опитування 62 медіа і цитати учасників фокус-груп з 19 медіа. В опитуванні взяли участь не всі медіа, представники яких брали участь у фокус-групах. 10 із 62 опитаних у межах дослідження медіа базуються в Києві, решта – в різних регіонах; вибірка охоплює практично всю територію України, крім окупованих Росією регіонів.

Нагадаємо, Інститут масової інформації оголосив новий конкурс мінігрантів для українських медіа.

Інститут масової інформації (ІМІ) – медійна громадська організація, яка працює з 1996 року. ІМІ відстоює права журналістів, аналізує медіасферу та висвітлює пов’язані з медіа події, протидіє пропаганді та дезінформації, забезпечує медіа засобами захисту для відряджень до зони бойових дій під час російсько-української війни починаючи з 2014 року. 

ІМІ робить єдиний в Україні моніторинг свободи слова та список якісних і відповідальних онлайн-медіа, документує медійні злочини Росії у війні проти України. ІМІ має представників у 20 регіонах України та мережу хабів “Медіабаза” для безперебійної підтримки журналістів. Серед партнерів ІМІ – “Репортери без кордонів” та Freedom House, організація входить до мережі Міжнародної організації із захисту свободи слова (IFEX).

*У дослідженні зарахували згадки організації “Інтерньюз” та Internews (без уточнення) представництву міжнародної організації Internews в Україні (Internews in Ukraine, колишня Internews Network), однак можливо, що частина цих згадок стосуються ГО “Інтерньюз-Україна”.

**Також слід зважати, що саме опитування від Львівського медіафоруму могло відіграти роль нагадування для деяких респондентів, які назвали нашу організацію в переліку донорів.

Liked the article?
Help us be even more cool!