ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Допомагав розміщувати білборди з агітаційними наративами РФ: на Харківщині СБУ затримала колаборанта

12.10.2022, 18:00
Фото – Прямий
Фото – Прямий
У Харківській області СБУ затримала чоловіка, який добровільно долучився до колаборантів та поширював кремлівську пропаганду на окупованих територіях Харківщини.
 
Про це повідомив речник ГУ СБУ в Харківській області Владислав Абдула.
 
За даними слідства, 24-річний місцевий житель зголосився обійняти псевдопосаду керівника господарчого відділу окупаційної адміністрації с. Шевченкове. Ще від початку російської агресії "з ідейних переконань" він перейшов на бік ворога.
 
"Чоловік брав участь в інформаційно-психологічних операціях ворога та відігравав активну роль у поширенні кремлівської пропаганди. Використовуючи техніку, яка перебувала на балансі Шевченківської селищної ради, чоловік допомагав окупантам розміщувати білборди з проросійськими агітаційними наративами", – наголосили в СБУ.
 
Співробітники спецслужби викрили та затримали пособника окупантів під час оперативного відпрацювання деокупованих територій Харківської області.
Наразі слідчі СБУ повідомили зловмиснику про підозру за ч. 5 ст. 111-1 (колабораційна діяльність) Кримінального кодексу України.
Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 10 років.
Як повідомляв ІМІ, митрополит однієї з єпархій УПЦ МП на власному інтернет-ресурсі поширював публікації із закликами до розпалювання міжконфесійної ворожнечі. Ініційована СБУ експертиза підтвердила протиправний характер його дій.
Також Служба безпеки України передала до суду обвинувальний акт щодо жителя Білгорода-Дністровського: він поширював антиукраїнські наративи в соцмережах.
Liked the article?
Help us be even more cool!