ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Митрополит однієї з єпархій УПЦ МП на своєму сайті закликав до міжконфесійної ворожнечі – СБУ

12.10.2022, 13:02
Фото - Прямий
Фото - Прямий

Митрополит однієї з єпархій УПЦ МП на власному інтернет-ресурсі поширював публікації із закликами до розпалювання міжконфесійної ворожнечі. Ініційована СБУ експертиза підтвердила протиправний характер його дій.

Про це повідомила пресслужба СБУ.

У відомстві зазначили, що навіть після початку повномасштабного вторгнення окупаційних військ в Україну священнослужитель підтримував політику Кремля та схвалював дії РФ.

Під час обшуків за його місцем проживання та в релігійних спорудах правоохоронці вилучили комп’ютерну техніку та мобільні телефони, друковані матеріали проросійського змісту та пропагандистську літературу, інші речові докази, які скерували на експертизу.

У межах кримінального провадження за ст. 161 (порушення рівноправності громадян залежно від їхньої расової, національної, релігійної належності, релігійних переконань, інвалідності та за іншими ознаками) Кримінального кодексу України розв'язується питання щодо повідомлення фігуранту про підозру.

Як повідомляв ІМІ, на Дніпропетровщині Служба безпеки України викрила місцевих колаборантів, які підтримували російську окупацію українських територій та виправдовували воєнні злочини РФ. Також Служба безпеки України передала до суду обвинувальний акт щодо жителя Білгорода-Дністровського: він поширював антиукраїнські наративи в соцмережах.
Liked the article?
Help us be even more cool!