ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Донька розпитувала, що я такого зробила, що від усіх ховаюся, – ведуча "Суспільне Херсон" про життя в окупації

11.10.2022, 14:42
Фото – Facebook-сторінка Еріки Авдєєвої
Фото – Facebook-сторінка Еріки Авдєєвої

За пів року життя в окупованому Херсоні журналістка, телеведуча, тимчасово виконувачка обов'язків продюсера філії "Суспільне Херсон" Еріка Авдєєва була змушена змінювати місце проживання та називатися іншим іменем.

Про це вона розповіла в інтерв'ю "Детектору медіа".

"Я не можу стверджувати, що було якесь спостереження (за будинком. – Ред.). Мене там не було. Ми практично відразу пішли з дому. Ми знали, що там не можна жити. Змінювали житло. Вдома не можна було жити, ми це знали, але це дуже важко. По-перше, офіційно зняти житло ми не могли, бо потрібно було засвітити документи, неофіційно знімати не варіант, бо ти не знаєш, хто до того там жив. Йти до своїх друзів було небезпечно, там могли шукати. Тому ми переважно були в друзів матері. Важко було пояснити дитині, чому маємо переховуватись. Їй тоді було шість років, у липні виповнилось сім. Чому називаємо себе іншими іменами при знайомстві з новими сусідами. Чому не можна говорити, де працюють батьки. Були декілька випадків, коли нові сусіди мене впізнали, а мені довелося сказати, що то випадкова схожість із Ерікою Авдєєвою і що я ніколи навіть не мріяла працювати на телебаченні. Я тоді була з донькою, і вона дуже здивувалася, чому я обманюю. Донька потім усю дорогу мені пояснювала, що обманювати недобре, і розпитувала, що ж я такого зробила, що від усіх ховаюся", – розповіла ведуча.

Вона розповіла, що росіяни намагаються заговорити з місцевими. Тому вона завжди уникала їх: переходила на інший бік вулиці чи швидше відходила.

"Одного разу йшла вулицею, біля мене зупинилася звичайна машина, не військова, але в ній сиділи четверо військових. Я дуже перелякалася, бо була сама на пустій вулиці. Вони привіталися, мені довелося відповісти. Я далі йшла, вони повільно їхали. І тут один з них продовжує: "Слышишь, а ты красивая". Думала, посивію від страху. Потім інший каже: "Ну доброго дня тебе, красавица". Та й, на щастя, поїхали. Це було недалеко від будинку, де ми на той час мешкали. Коли я зайшла додому, в мене була істерика. Підходили в магазинах, намагалися щось запитати. До моєї мами не раз заговорювали буряти – хотіли познайомитися", – розповіла журналістка.

Як повідомляв ІМІ, російські окупанти призначили в Херсоні "адміністратором" свого телеканалу "Таврия", який створили на базі Суспільне.Херсон, колишню прибиральницю Лілію Макарову. 

Liked the article?
Help us be even more cool!