ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Документальний фільм "Правило двох стін" отримав приз журі на кінофестивалі в США

19.06.2023, 15:00
Фото – кадр із фільму "Правило двох стін"
Фото – кадр із фільму "Правило двох стін"

Документальний фільм Девіда Гутника "Правило двох стін" про українських митців в умовах війни отримав нагороду за роботу в галузі прав людини та мистецького самовираження. Також під час фестивалю відбулася світова прем’єра стрічки.

Про це команда фільму повідомила в Instagram.

"Ми хотіли б відзначити фільм за те, що поєднали нас із групою митців, які відмовилися бути позбавленими їхньої спадщини та культурного самовираження", – пояснили вибір у журі "Трайбеки".

У фільмі знялися Степан Бурбан (Паліндром), Ляна Мицько (засновниця Львівського муніципального мистецького центру, організаторка концертів), Богдана Давидюк (художниця та ілюстраторка), Сергій Петров (художник Bob Basset), Kinder Album (художниця зі Львова) та Діана Берг (авторка проєкту "Укриття"). Фільм спродюсувала українська компанія 2Brave Productions у співпраці з американськими продюсерами Семом Бісбі та Стейсі Рейсс. Режисером проєкту став американець українського походження Девід Гутнік. Виконавчим продюсером стрічки є актор Лієв Шрайбер ("Крик", "Люди Х: Росомаха").

Як повідомляв ІМІ, українсько-німецька стрічка "Коли в Бучу прийшла весна", знята режисерським подружжям, українкою Мілою Тешаєвою та німцем Маркусом Ленцем, отримала нагороду на Hot Docs у Торонто.



Liked the article?
Help us be even more cool!