ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Документальний фільм "Могила" про масове поховання в Ізюмі презентують у Лондоні

Фото – скрін Детектора медіа
Фото – скрін Детектора медіа

6 листопада на британських телеканалах ITV1 та ITV відбулась офіційна премʼєра документального фільму "Могила" (The Grave), який створили журналісти харківського регіонального видання "Ґвара Медіа" спільно з британською Studio 9 Films.

10 листопада в лондонському Frontline Club відбудеться презентація фільму.

Про це пише "Детектор медіа" з посиланням на комунікаційну менеджерку "Ґвара Медіа" Наталю Фандоріну.

"Цей хвилюючий до сліз фільм розповідає про те, як минулої осені в лісі неподалік міста Ізюм було виявлено масове поховання. Це сталося після шести місяців жорстокої російської окупації. Було знайдено близько 450 тіл – деяких катували, деяких розстрілювали, а деякі померли внаслідок нещадних бомбардувань міста", – розповіла Фандоріна.  

У фільмі поєднано розповіді жителів Ізюма, які жили в окупації, та коментарі українських слідчих і співробітників спецслужб, які виявляють та ідентифікують російських окупантів, причетних до воєнних злочинів Росії. 

Трейлер стрічки можна подивитися тут.

"Ґвара Медіа" – незалежна медіаплатформа з Харкова, що розповідає про регіон. Із початком повномасштабного вторгнення "Ґвара Медіа" фокусується на темах соціальних процесів на Харківщині, правах людини на інформацію та відновлення справедливості. Спеціалізується на конвергентній журналістиці. Щоб залучати аудиторію, створює найрізноманітніші форми цифрового контенту, такі як AR-маски, короткометражні документальні фільми, інтерактивні тести, фото- та відеоісторії. Є членом міжнародної мережі фактчекерів IFCN та дотримується їхніх стандартів у політиці перевірки інформації.

Liked the article?
Help us be even more cool!