ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Добірка матеріалів ІМІ з рекомендаціями щодо висвітлення та інформування про коронавірус

16.03.2020, 16:47
Фото – elimparcial.com
Фото – elimparcial.com

Інститут масової інформації підготував добірку своїх матеріалів, у яких містяться рекомендації для медіа, влади та звичайних громадян щодо висвітлення інформації про коронавірус, комунікування із суспільством та споживання новин.  

Для зменшення рівня соціальної напруги через ситуацію з коронавірусом експерти ІМІ підготували рекомендації для влади та медіа щодо покращення комунікації та висвітлення ситуації з коронавірусом.

Почитати рекомендації для медіа щодо висвітлення спалахів хвороб можна тут.

Рекомендації для медіа, як зменшити емоційність новин, щоб знизити рівень напруги в суспільстві і запобігти паніці, можна прочитати тут.

Оскільки в суспільстві деякі безвідповідальні медіа продовжують активно поширювати фейкову інформацію про епідемію коронавірусу, ІМІ підготував список порад для громадян щодо того, як споживати інформацію, щоб уникнути паніки і не стати жертвами маніпуляцій чи брехні. 

Закликаємо ЗМІ під час підвищення соціальної напруги прагнути до конструктивної журналістики, а не підливати масла у вогонь занадто емоційними повідомленнями, що разом з інформаційним перенасиченням провокує паніку в суспільстві. 

Звернутися по коментар чи поради до експертів Інституту масової інформації можна через сторінку ІМІ у фейсбуці. 

Також можна зателефонувати на гарячу лінію ІМІ (050) 447 70 63 чи написати нам листа на [email protected].

Liked the article?
Help us be even more cool!