ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

До трьох років ув'язнення загрожує інтернет-агітаторці з Вінниччини, яка закликала знищити Україну

Правоохоронці передали до суду обвинувальний акт стосовно жительки міста Хмільник, що на Вінниччині, обвинуваченої в розповсюдженні матеріалів з публічними закликами до агресивної війни. Про це повідомляє Вінницька обласна прокуратура.

За даними слідства, громадянка України, уродженка РФ, поширювала в російській соціальній мережі “Одноклассники” матеріали із закликами до знищення України. Матеріали вона брала на сторінках російських спільнот, як-от “Русский мир за путина!”, де публікувалися наративи про те, що на Донбас “напала армія України”, що українські військовослужбовці “стріляють в жителів Донбасу”, тож російські збройні сили “вимушені оборонятися”. 

Обвинувачена. Фото – СБУ

Крім того, зазначає обласне управління Служби безпеки України, обвинувачена “благала Путіна допомогти Донбасу, який начебто потерпає від обстрілів ЗСУ”.

Санкція інкримінованої ій статті (ст. 436 Кримінального кодексу України (розповсюдження матеріалів з публічними закликами до агресивної війни) передбачає до трьох років позбавлення волі.

Як повідомляв ІМІ, раніше СБУ оголосила підозру будівельнику, який виявився інформатором блогера ФСБ Сергія Лебедєва (псевдонім Лохматий) та коригував повітряні удари Росії по Миколаївщині. 

Фото – СБУ
Liked the article?
Help us be even more cool!